אוגוסט כבר כאן, ואיתו גם החום הבלתי נסבל (במיוחד בשעות אחר הצהריים). כדי לעבור את החודש הזה בקלות, אספתי עבורכם רעיונות קפואים ובריאים – על טהרת הפירות והירקות – שמתאימים לכל המשפחה, ובעיקר לקטנטנים. כל מה שצריך זה קצת השראה, כמה כלים נוחים – ומקפיא 😉
🍓 סורבה פירות במכשיר נינג'ה קרימי
זה אולי אחד הפתרונות הכי קלים, מרעננים ובריאים לקיץ – וכל מה שצריך זה פרי אחד בלבד!
המתכון הכללי לסורבה פרי פשוט (למכשיר נינג'ה קרימי):
-
קחו פרי אחד בשל (כמו מנגו, בננה או אננס)
-
חתכו לקוביות והכניסו לכלי ההקפאה של הנינג'ה
- הקפיאו ל-24 שעות
-
טחנו למרקם סורבה (במצב sorbet). חזרו על הפעולה פעם נוספת לקבלת מרקם מיטבי.
וזהו. הסוד הוא בפרי עצמו – אם הוא בשל, אין צורך להוסיף דבר.
טיפ: ניתן להוסיף כף יוגורט או טיפה של חלב קוקוס למרקם קרמי יותר, אך זה לגמרי לא חובה.
🥑 ארטיק אבוקדו קקאו
רק ארבעה מרכיבים – והילדים לא יאמינו מה יש בפנים!
אבוקדו בשל, יוגורט יווני, מייפל וקקאו – טוחנים יחד, יוצקים לתבנית ארטיקים ומקפיאים.
מרקם עשיר, טעם שוקולדי – ואפילו שומן טוב מהטבע. המתכון המלא נמצא כאן
אני משתמשת בתבנית הארטיקים הזו (עם קוד קופון morin לקבלת הנחה) – נוחה מאוד לשימוש, והארטיקים יוצאים בקלות.
שימו ❤️ כי ניתן לרכוש גם בסט של 3 תבניות.
🍉 שלוקים על בסיס פירות
שלוק פירות אמיתי, ללא חומרים לא מוכרים, בצבעים מרהיבים!
אפשר לשלב תותים ואבטיח, מנגו עם אננס, או פירות יער. עבור השלוק הבסיסי ביותר תצטרכו 2 כוסות של פירות לבחירתכם ועוד כ 1/2 כוס מים. לתוצאה קרמית יותר אפשר להשתמש ביוגורט טבעי/צמחי. כל המתכונים הטעימים והמרעננים נמצאים כאן
טוחנים יחד, מוזגים לשקיות שלוקים רב פעמיות (עם קוד morin20), וזהו – הילדים יקבלו שלוקים צבעוניים, טבעיים ובריאים.
🍅 רטבים מוקפאים לפסטה
הדרך הקלה לארוחת צהריים מאוזנת גם כשחם –
מכינים רוטב ירקות מרוכז, מקפיאים במנות קטנות בתבנית ההקפאה הזו (עם קוד קופון morin לקבלת הנחה) – וכשצריך, מפשירים, מוסיפים לפסטה ויש ארוחה!
הרטבים האהובים עליי:
🍠 בצק פיצה על בסיס בטטה
כן, גם את זה אפשר להכין מראש ולהקפיא!
- לוקחים בטטה גדולה, מקלפים ומאדים/אופים אותה.
- מועכים לפירה ומוסיפים 7-10 כפות קמח (רגיל/ללא גלוטן)
- מערבבים עד לקבלת בצק אחיד, לשים מעט למרקם נעים (זה השלב להקפיא את הבצק).
- במידה והבצק מוקפא- יש להפשירו לילה קודם במקרר.
- משטחים על גבי תבנית משומנת, מוסיפים רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ותבלין אורגנו.
- אופים 15-18 דקות ב-180 מעלות.
פתרון מושלם לארוחת ערב בקיץ בלי יותר מדי מאמץ.
מילה אישית קטנה 💛
הלינקים שבפוסט הם לינקים שיווקיים, ואם תבחרו לרכוש דרכם – אקבל עמלה קטנה, בלי שזה יעלה לכם יותר.
הבחירה להשתמש בקוד הקופון MORIN תומכת בי, ומאפשרת לי להמשיך ליצור עבורכם תוכן איכותי, מקצועי ואמיתי.
תודה על התמיכה – היא ממש לא מובנת מאליה 💛