
1/2 בננה בשלה
1 ביצה*
3 כפות שמן זית
מיץ מקלמנטינה אחת
חצי כפית גרידת קלמנטינה
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון לבד)
1 כפית אבקת אפיה
אפשרי: מעט אבקת קקאו למאפינס שוקו
שוקולד צ'יפס לפיזור מעל
*ניתן לשלב בננה שלמה במקום ביצה.
המאפינס יוצאים סופר רכים. יתאים לתינוקות שאוכלים מזון אצבעות ומנוסים במרקם דומה. שימו לב כי חשפתם לרכיבים האלרגנים במתכון (ביצים, שקדים)
שימו לב כי מתיקות המאפינס מעודנת מאחר ומגיעה מהפירות בלבד. השתדלו להימנע מתוספות המתקה בשגרה עבור תינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים. השתמשו בבננה בשלה מאוד לקבלת תוצאה מתוקה.
ניתן למצוא מידע על חשיפה לקקאו לקטנטנים כאן.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן



7 תגובות
היי נשמע מתכון מעולה!
אפשר להשתמש בתפוז במקום קלמנטינה?
ובאותו יחס?
היי קורל, בוודאי רק שתפוז יתן קצת יותר מיץ. שימי משהו כמו 50 מ"ל.
היי אם נגמרו לי הבננות , אני יכולה להמיר בקופסא של רסק תפוחי עץ? האם עדיין תתקבל מתיקות?
היי, המתיקות תהיה מעודנת בהשוואה לבננות
תודה! אםשר להכין עם קמח כוסמין / שיבולת שועל דקה במקום הקמחים האחרים?
היי, זה אפשרי אבל המרקם יצא שונה ואולי "כבד יותר". הייתי מתחילה מ-3/4 כוס אם מדובר בקמח כוסמין. במידה ואת ממירה לפתיתי שיבולת שועל, השאירי כוס אחת
תודה! אפשר להשתמש בקמח כוסמין/רגיל במקום?