שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

זמן הכנה: 45 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגית טחונה

חצי כוס פירורי לחם/פירורים לל"ג

1 ביצה

חצי כפית שום גבישי

חצי כפית תבלין לעוף

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

לציפוי:

2 ביצים

פירורי לחם/פירורים לל"ג

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הפרגית עם כל המרכיבים (מלבד מרכיבי הציפוי).
  2. על גבי מגש מניחים נייר אפיה, מניחים את תערובת הפרגית ומעל נייר אפייה נוסף. מרדדים באמצעות מערוך לצורה מלבנית (אין צורך שיהיה מדוייק). אין צורך לרדד דק מדי!
  3. באמצעות קורצן/חותכן עוגיות, קורצים את הצורה הרצויה של השניצל ומניחים בצד*
  4. עוטפים בבלילת הביצה ובפירורים.
  5. מזלפים או מתיזים שמן זית מעל כל יחידה.
  6. בתנור: אופים 20-25 דקות ב-180 מעלות. מומלץ להפוך אחרי כ- 15 דקות.
  7. באייר פרייר: 12-15 דקות ב-180 מעלות.
  8. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

*במידה והתערובת מאתגרת לקריצת צורות, ממליצה לקרר אותה למשך כ 20-30 דקות במקפיא.

המתכון מבוסס כאמור על המתכון של שירן מתתיהו עם שינויים שלי ולקוח מכאן.

מרקם השניצל קריספי מבחוץ ורך מבפנים. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם למרכיבי המתכון בנפרד.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

מאפה מקל זיתים וגבינה

גרסה מלוחה וכיפית לבצק היוגורט המוכר, עם מרקם עדין מבפנים וזהוב מבחוץ. מתאים לפעוטות, ילדים ולכל המשפחה- כנשנוש, לארוחה קלה או כתוספת לקופסת אוכל.

מיני סופגניות פונצ'יקי

לכבוד חנוכה, אני מכינה פונצ'יקי❤️ מאפה חמוד, קטן ומתוק, שמביא את כל האווירה של חנוכה- אבל בגרסה אפויה, קלה להכנה ומתאימה גם לילדים.

עוגיות חייכנים ללא גלוטן

לפני כמה ימים קפץ לי מתכון של עוגיות חייכנים ללא גלוטן, חלב ואגוזים. בהתחלה חשבתי שאין מצב שזה יעבוד, כי בטח יצא בצק כזה דביק שאי אפשר לעשות איתו כלום ואז קלטתי שרשימת המרכיבים ממש מזכירה לי עוגיות שהכנתי פעם בעצמי (מיני קקאו לעוקבות😄), בפועל, זה היה כל כך קל ומוצלח שאני משתפת גם איתכם:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *