לביבות פתיתים וירקות

ברזל הינו מינרל חיוני לגדילה והתפתחות תינוקות ופעוטות. בארץ קיימת הנחיה לתיסוף מניעתי החל מסוף החודש הרביעי לחיים ועד לגיל שנה וחצי. לא מעט מהקטנטנים שאני פוגשת אינם מקבלים מספיק ממנו בתזונתם. כדי לעזור לספיגה מקסימלית של ברזל עקבו אחרי הטיפים בסרטון המצורף מטה. נעבור למתכון🙂 נשארו לכם פתיתים? לי כן ועוד כאלה מקמח עדשים צהובות אז הפכתי אותם ללביבות😍

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

1 כוס פתיתים מבושלים

1 גזר בינוני מקולף

1/2 בצל מקולף

1 בטטה קטנה מקולפת

1 ביצה

2-3 כפות טחינה גולמית

4 כפות קמח מלא/לבן

מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מגרדים גזר, בצל ובטטה בפומפיה.

2. ‏סוחטים נוזלים בעזרת בד טטרה נקי.

3. ‏מעבירים לקערה ומוסיפים את כל המרכיבים.

4. ‏מערבבים ויוצרים לביבות.

5. ‏מניחים על גבי נייר אפיה משומן ומזליפים שמן זית מעל כל לביבה.

6. ‏אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

7. ‏מצננים ומגישים.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה שמופיעה בסרטון: לביבות פתיתים לצד טונה מעורבבת עם טחינה ועגבניות שרי חתוכות (מקור לברזל מהצומח+מהחי+ויטמין C).

כאמור השתמשתי כאן בפתיתים מקמח עדשים צהובות המהווים מקור לברזל וחלבון מהצומח. מבחינת המתכון- אפשר להמיר לפתיתים רגילים.

מרקם הלביבה מעט קראנצ'י במעטה החיצוני ורך מבפנים. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

במידה ושאריות הפתיתים שלכם מתובלים ניתן לוותר על תיבול נוסף. בכל מקרה, עבור תינוקות, ממליצה להשמיט תיבול במלח.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות חייכנים ללא גלוטן

לפני כמה ימים קפץ לי מתכון של עוגיות חייכנים ללא גלוטן, חלב ואגוזים. בהתחלה חשבתי שאין מצב שזה יעבוד, כי בטח יצא בצק כזה דביק שאי אפשר לעשות איתו כלום ואז קלטתי שרשימת המרכיבים ממש מזכירה לי עוגיות שהכנתי פעם בעצמי (מיני קקאו לעוקבות😄), בפועל, זה היה כל כך קל ומוצלח שאני משתפת גם איתכם:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *