קוביות עדשים אדומות

מי היה מאמין?😆 העדשים האדומות שהתחפשו לטופו! המתכון הזה רץ ברשת ופשוט הייתי חייבת לנסות. המרקם נהדר ומאפשר לקטנטנים להחזיק ולאכול עצמאית, ההכנה אמנם דורשת כמה שלבים אבל פשוטה מאוד ועל הטעם- ובכן די בשליטה שלנו. הקוביות האלה יקבלו את הטעם של התיבול שתבחרו. מתבלים עם תבלינים שאוהבים מהשולחן המשפחתי וקיבלנו רעיון מגניב לגמרי לשילוב קטניות בתזונת קטנטנים.

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 40 יחידות

מצרכים:

3/4 כוס עדשים אדומות (לפני בישול)

מים

שמן זית ותבלינים שאוהבים (ראו הערות לרעיונות)

אופן הכנה:

1. משרים עדשים עם 1.5 כוסות מים רותחים למשך 20 דקות.

2. ‏מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק.

3. ‏מעבירים לסיר עם 1.5 כוסות מים נוספים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-6 דקות עד לקבלת מרקם סמיך ודייסתי.

4. ‏מעבירים לכלי זכוכית/סיליקון, משטחים, סוגרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות/לילה.

5. ‏מוציאים מקירור, חותכים לקוביות ומתבלים בקערה עם שמן זית ותבלינים.

6. ‏מניחים על נייר אפיה ואופים למשך 20 דקות ב-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

תבלינים שהשתמשתי (קצת מכל אחד): מלח, פפריקה מתוקה, ג'ינג'ר טחון, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת. לתינוקות כדאי להשמיט מלח.

מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים. מחממים לפני הגשה.

מרקם הקוביות רך. האפיה יוצרת מעטה מעט קריספי. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם (המרקם מזכיר מאוד טופו אפוי).

עדשים אדומות נחשבות לקטניה עשירה בברזל. כדי למקסם ספיגתו כדאי להצמיד למזון עשיר בויטמין C (תותים, פלפל, ברוקולי, קיווי, פירות הדר ועוד).

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום: 1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

9 תגובות

  1. היי מורין,נראה מעולה!
    רק רוצה לוודא… אחרי שאני משרה 20 דק במים רותחים, אני מעבירה לנינג'ה עם המים של ההשרייה או לסנן אותם?

  2. היי
    אם קודם בטעות בישלתי את העדשים ואז טחנתי בבלנדר? עדיין ייצא לי טוב?

  3. היי יקרה, אפשר להשתמש בקמח עדשים כתומות ישר?

  4. הי. תודה. המים הנוספים בסיר הם קרים או חמים? זה לא התקשה בקירור, צריך ג׳לטין?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *