3/4 כוס עדשים אדומות (לפני בישול)
מים
שמן זית ותבלינים שאוהבים (ראו הערות לרעיונות)
1. משרים עדשים עם 1.5 כוסות מים רותחים למשך 20 דקות.
2. מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק.
3. מעבירים לסיר עם 1.5 כוסות מים נוספים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-6 דקות עד לקבלת מרקם סמיך ודייסתי.
4. מעבירים לכלי זכוכית/סיליקון, משטחים, סוגרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות/לילה.
5. מוציאים מקירור, חותכים לקוביות ומתבלים בקערה עם שמן זית ותבלינים.
6. מניחים על נייר אפיה ואופים למשך 20 דקות ב-180 מעלות.
תבלינים שהשתמשתי (קצת מכל אחד): מלח, פפריקה מתוקה, ג'ינג'ר טחון, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת. לתינוקות כדאי להשמיט מלח.
מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים. מחממים לפני הגשה.
מרקם הקוביות רך. האפיה יוצרת מעטה מעט קריספי. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם (המרקם מזכיר מאוד טופו אפוי).
עדשים אדומות נחשבות לקטניה עשירה בברזל. כדי למקסם ספיגתו כדאי להצמיד למזון עשיר בויטמין C (תותים, פלפל, ברוקולי, קיווי, פירות הדר ועוד).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
9 תגובות
היי מורין,נראה מעולה!
רק רוצה לוודא… אחרי שאני משרה 20 דק במים רותחים, אני מעבירה לנינג'ה עם המים של ההשרייה או לסנן אותם?
היי נועה, הכל עובר יחד לבישול. אין צורך לסנן 🙂
היי
אם קודם בטעות בישלתי את העדשים ואז טחנתי בבלנדר? עדיין ייצא לי טוב?
אם הצלחת לטחון אז אני מניחה שכן 🙂
היי יקרה, אפשר להשתמש בקמח עדשים כתומות ישר?
היי, ראיתי כבר ברשת שאפשרי אבל אני לא יודעת להגיד אם הכמויות משתנות
רק רציתי לעדכן שיצא מדהים וכלכך מפתיע!
הי. תודה. המים הנוספים בסיר הם קרים או חמים? זה לא התקשה בקירור, צריך ג׳לטין?
היי, פחות משנה. אפשר מים קרים/פושרים. צריך לבשל עד שמסמיך מאוד וכך יבטיח שהתייצב בקירור.