5 כוסות כרובית מפורקת לתפרחות קטנות (כ-1/2 כרובית גדולה)
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
מלח פלפל לתיבול
מעט שמן זית למחבת
אפשרי: 1/4 כוס פתיתי גבינה צהובה
1. טוחנים את הכרובית בבלנדר/מעבד מזון עד לקבלת פתיתים.
2. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שאר הרכיבים מלבד השמן.
3. יוצרים לביבות ומניחים על מחבת מחוממת על אש בינונית.
4. הופכים לצד השני לאחר כ-2 דקות או לאחר שהלביבות מזהיבות.
השתמשתי בכרובית טריה. יעבוד גם עם קפואה (אין צורך לבשל אותה קודם לכן בכל אופן).
אני תמיד משתמשת במחבת נון סטיק ושמה שכבה דקה של שמן זית (יעבוד גם באייר פרייר).
תחליף ביצה אפשרי: 2 כפות טחינה גולמית.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד 3 חודשים.
הגבינה הצהובה מוסיפה טעם ומרקם אבל ממש לא חובה להוסיפה. הלביבות מוצלחות גם בלעדיה.
מצויין לצד גבינה לבנה/טחינה/יוגורט.
מרקם הלביבות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ממליצה להשמיט את המלח.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
המתכונים שלך מעולים, הקטנצ'יק וגם אנחנו המבוגרים אוכלים בתיאבון 🙂
האם אפשר לאפות בתנור במקום הכנה במחבת? תודה!
היי, תודה 🙂 בטח, ניתן לאפות כ-20-25 דקות עד הזהבה והתייצבות