מאפינס יוגורט יווני

מאפינס רך וטעים שאפשר לשדרג בקלות עם כל תוספת שאוהבים. מתכון ורסטילי ומאוזן שיתאים כארוחה קטנה לפני הגן/ביניים.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 8 יחידות

גודל תבנית: מאפינס/אינגליש קייק

מצרכים:

3/4 כוס קמח רגיל/מלא

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

2 ביצים טרופות

1/2 כוס יוגורט יווני (גביע של כ-130 גרם)

2-3 כפות סילאן/מייפל/סוכר

2 כפות שמן זית

1 כפית תמצית וניל

תוספות אפשריות:

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

1/2 כוס גזר מגורד+1/4 כוס צימוקים+1/2 כפית קינמון

1 כוס תותים קצוצים+ 1 כפית גרידת לימון

1 כוס אוכמניות טריות/קפואות

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקמח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, יוגורט יווני, סילאן/מייפל, שמן ותמצית וניל.
  3. מאחדים בעדינות את קערת החומרים הרטובים ליבשים.
  4. מערבבים פנימה את התוספת (ניתן לחלק לשתי קערות נפרדות כדי לגוון עם יותר מתוספת אחת).
  5. מעבירים לבנית שקעים משומנת וממלאים עד כ-3/4 גובה.
  6. אופים 18-20 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.
  7. מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

אפשר לאכול את המאפינס קרים או לחמם מעט טרם ההגשה.

לתינוקות- ממליצה לוותר על המתקה עם מייפל/סילאן. ניתן להמתיק עם 1/2 בננה קטנה ומעוכה/רסק תפוחים ללא תוספת סוכר.

המאפינס יציבים להחזקה, מרקמם רך מבפנים. יתאים כ"בייבי לד"/אוכל אצבע רך.

התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

26 תגובות

  1. היי מורין
    המתכונים של מעולים בדר״כ
    הכנתי את זה, והוא לא מוצלח כלל
    המרקם שלו כמו של פשטידה והוא לא הכי טעים

    כל המתכונים מעולים חוץ מזה 🙂

  2. תודה על המתכון הזה שמככב אצלנו. יעבוד לדעתך עם כוס משמשים כתוספת? ואם כן, אפשר עם הקליפה או שקריטי לקלף?

  3. הי מורין, קודם כל להגיד שתודה על כל המתכונים הנהדרים שלך ושאת היחידה באינטרנט שאני מוכנה בעקבותיה לקחת מצרכים טובים, איכותיים ויקרים ולהשתמש לפי המתכון שלך כי רק אצלך יוצא טוב ואצל אחרים תמיד יש לי פאשלות וזה מרגיש בזבוז חומר טוב.

    אחלה מתכון. נראה לי עשיתי לא מספיק מתוק כי הפחתתי קצת סילאן כדי שהפעוט לא יקבל מתוק מידי. אבל עדין ונחמד בכל זאת. מקווה שיהנה מזה כשאציע לו מחר

  4. תוגה כל המתכונים כאלה מעולים!!! את אלופה והכי מנגישה בצורה פרקטית וריאלית

  5. נראה מעולה.
    יעבוד לדעתך עם מנגו או נקטרינות חתוכות?

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *