
לבצק
1 כוס קמח רגיל/ללא גלוטן
1/4 כוס סוכר
3/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/2 כוס חלב כלשהו
1 ביצה
4 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
לציפוי מסורתי
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר יחד עם כפית קינמון
לזיגוג מסורתי
40 גרם אבקת סוכר
2 כפיות חלב כלשהו
רעיונות נוספים לציפוי: שוקולד מריר מומס/אבקת סוכר וריבה/חמאת בוטנים חלקה.
1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
2. בקערה מערבבים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון ומלח.
3. מוסיפים חלב, ביצה, שמן ווניל. מערבבים עד איחוד בלבד.
4. יוצקים לתבנית מיני מאפינס משומנת ואופים במשך 8-10 דקות.
5. מצננים וטובלים בחמאה ולאחר מכן מצפים בתערובת של סוכר וקינמון (או טובלים בכל ציפוי אחר לבחירתכם).
6. מערבבים את מרכיבי הזיגוג ומוסיפים מעל.
מרקם הפונצ'יקי רך אך מצריך יכולת נגיסה ולעיסה ולכן לא מתאים לתינוקות בראשית האכילה.
לפעוטות- מומלץ להגיש חתוך לחצאים/רבעים בהתאם ליכולת הילד.
ניתן לשמור את הפונצ'יקי בכלי אטום עד יומיים בטמפרטורת החדר. במקרר המרקם מתמצק מעט, חימום קצר של 10–15 שניות יחזיר את הרכות.
רוצים להכין מראש? אפשר להקפיא ללא הציפוי עד ולהפשיר בטמפרטורת החדר. לאחר ההפשרה מוסיפים את הציפוי והזיגוג.
חג שמח🎊
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן


