1 בננה בשלה
1 בטטה קטנה קלופה ומבושלת/אפויה
2 ביצים*
1 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון שיבולת שועל רגילה)**
1 כפית אבקת אפיה
אפשרי להמתקה נוספת ושדרוג:
2 כפות מייפל/סילאן
חופן שוקולד צ'יפס
1. מועכים בקערה בננה ובטטה. מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים עד איחוד.
2. במידה ובחורים להוסיף שוקולד צ'יפס, מערבבים אותו אחרון, לאחר איחוד המרכיבים האחרים.
3. יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ואופים 15 דקות ב-180 מעלות.
במידה והמתכון מיועד לתינוקות- ממליצה לוותר על המתקה. המאפינס יקבלו מתיקות מעודנת מהבננה והבטטה ולקטנטנים זה מספיק בהחלט. מרקם המאפינס רך ויתאים כאוכל אצבע.
*ניתן להשתמש ב 3/4 קמח ללא גלוטן+1/4 כוס קמח שקדים/קורנפלור לקבלת מרקם מיטבי. לחילופין ניתן להמיר בקמח חיטה/כוסמין (מלא/רגיל) בכמות של 3/4 כוס. אם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב/משקה צמחי
**תחליף אפשרי לביצים במתכון: חצי כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר או 4 כפות ממרח שקדים
המתכון בהשראת הבלוג המצויין של @doctorbowl
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
10 תגובות
האם ניתן להשתמש בתערובת קמח הביתית שלך כקמח ללג?
כעיקרון כן אבל כנראה שיהיו מתכונים בהם יהיה מוצלח יותר/פחות
היי מורין,
אשמח לדעת אם יצא לך לשקול את הבטטה במתכון. קשה לי להבין איזה כמות של בטטה צריכה להיות במתכון.
תודה
היי בין 100-150 גרם
היי מורן, הכנתי לבת החצי שנה שלי והיא עפה עליהם! נראה לך שאפשר גם להקפיא?
איזה כיף! בטח
היי הכנתי עם חצי כוס רסק תפוחים (עקב אלרגיה) וקמח כוסמין והמתכון לא צלח. היה רטוב מדי אחרי 15 דקות וגם אחרי שהוספתי עוד זמן אפייה זה לא התגבש למאפין יציב.
יתכן ואפשר פחות רסק? סיבה אחרת שאולי בגללה זה לא צלח?
תודה
יכול להיות שבישלת את הבטטה? זה קורה לפעמים בבישול כי אז הבטטה נוטה להיות יותר נוזלית וזה משפיע על המרקם הסופי. במקרה הזה הייתי מנסה לאפות אותה לפני
יש תחלופה לאבקת אפייה? זה לא ממש לא בריא לתינוקות?
זה בסדר כחלק ממגוון