אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 13 יחידות

מצרכים:

200 גרם טופו קשה, סחוט מנוזלים

1 כוס תירס מבושל/קפוא מופשר/שימורים

1 גזר קטן, מגורד דק

1/2 קישוא קטן, מגורד וסחוט מנוזלים

1/4 כוס קמח עדשים כתומות/קמח חומוס/קמח רגיל או מלא

2 כפות קורנפלור או קמח טפיוקה/1 כף קמח חיטה

1 כף שמן זית

תבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית כורכום, קורט כמון, מעט פפריקה מתוקה

לציפוי:

2 ביצים

קמח טפיוקה/אורז/רגיל

פירורי לחם/פירורים ללא גלוטן (אני משתמשת בתירס גרוס של B&D)

שמן זית/תרסיס שמן

אופן הכנה:

  1. טוחנים את הטופו והתירס במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת גסה.

  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד ויציב. אם התערובת רכה מדי – מוסיפים עוד מעט קמח.

  3. יוצרים בידיים מקלות קטנים. ניתן להרטיב מעט את הידיים לעיצוב נוח יותר של הצורה.

  4. טובלים כל מקל בקמח, ביצה ואז בציפוי הפירורים.

  5. מניחים על תבנית אפייה, מרססים בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה.

טיפים ותחליפים:

מרקם: רך מבפנים, קריספי מבחוץ – במיוחד אחרי קירור וחימום חוזר בטוסטר/תנור. מייעדת לגילאי שנה+ ובהתאם למיומנות נגיסה ולעיסה של הפעוט.

אחסון: ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה עד 3 ימים.
להקפאה – להקפיא לאחר שלב הציפוי, לפני אפייה. לאפות ישירות מהקפאה ב-220 מעלות כ-30 דקות.

למי שנמנע מביצים: בציפוי ניתן להחליף ביצה ב"תחליף ביצה" מבוסס קמח חומוס + מים, או בתערובת של 1 כף קורנפלור + 2 כפות מים

מילה של תזונאית ילדים- המקלונים האפויים האלה משלבים טופו כתוספת חלבון מהצומח, תירס עשיר בסיבים ובויטמינים מקבוצת B, וקמחי קטניות שתורמים לברזל ולתחושת שובע. המרקם עדין, מתאים לידיים קטנות, והציפוי הפריך מוסיף עניין בלי טיגון – פתרון מזין, פשוט וטעים לארוחה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *