1+1/4 כוסות קמח שקדים
2 כפות מייפל טבעי*
2 כפות שמן קוקוס/חמאה מומסים
1/2 כפית תמצית וניל
אפשרי לציפוי:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1 כפית שמן קוקוס/חמאה
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה (מלמד מרכיבי הציפוי).
הבצק עשוי להיות פירורי בהתחלה אבל מתאחד ככל שמערבבים. אפשר להשתמש בידיים.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (או 20 דקות במקפיא).
3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של כזרת.
4. חותכים באמצעות סכין/חותכן פיצה/חותכן עוגיות ומסדרים על גבי נייר אפיה.
5. אופים 8 דקות ב- 180 מעלות או עד שהקצוות משחימים מעט.
6. מצננים לחלוטין לפני הגשה.
7. לציפוי: ממיסים את השוקולד עם החמאה/שמן קוקוס בפולסים במיקרוגל או בסיר קטן. מזלפים מעל העוגיות.
לא ממליצה לרדד ללא נייר אפיה. הבצק ידבק.
זמן האפיה משתנה בהתאם לעובי הבצק. קמח שקדים נוטה להישרף יותר בקלות ולכן אל תשכחו להציץ בתנור.
הביסקוויטים רכים. במידה ותרצו ליצור גירסה קראנצ'ית יותר, רדדו את הבצק דק יותר.
במתכון הזה לא יעבוד קמח רגיל. השומן שבשקדים תורם ללחות ולרכות של העוגיות. לעוגיות על בסיס שיבולת שועל/קמח, קפצו לקטגוריית המאפים באתר.
ניתן להמיר את המייפל בדבש (מעל גיל שנה).
מרקם העוגיות רך אך דורש יכולת נגיסה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מילה של תזונאית- במידה וילדכם נחשפים לביסקוויטים קנויים בשגרה, זוהי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר. מתכון זה מכיל סוכר מוסף (סירופ מייפל). לפי ההמלצות הקיימות כדאי לצמצם צריכתו למינימום עד גיל שנתיים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
6 תגובות
נראה פשוט ומעולה.
אפשר להשתמש בסילאן במקום במייפל?
כן 🙂
כמה זמן העוגיות נשמרות? האם ניתן להקפיא?
כמה ימים בטמפ' החדר או להקפיא 🙂
אפשר סוכר וניל במקום מייפל ותמצית וניל ? 2 שקיות?
היי, ניתן להשמיט