1 כוס קמח שקדים
2 כפות קמח קוקוס/ קורנפלור (נותן יציבות)
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית קינמון טחון
2 ביצים
2 כפות שמן זית
3 כפות סירופ מייפל/סילאן/דבש (דבש רק מגיל שנה)
1/2 כפית תמצית וניל
אפשרי: חופן אוכמניות
בדומה להכנת המאפינס. זמן האפיה משתנה:
ממלאים את התבנית רק בשכבה דקה.
אופים ב־180 מעלות 10–12 דקות, עד שהשוליים מזהיבים.
מרקם המאפינס רך מאוד ונוח לאחזקה בידיים קטנטנות! התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד (שקדים וביצים נחשבים לאלרגנים שכיחים).
מילה של תזונאית ילדים: המתכון הזה כולל סוכר מוסף. ההמלצה התזונתית היא להימנע ככל האפשר מסוכר מוסף עד גיל שנתיים, ולכן המאפינס/ביסקוויטים יכולים להתאים לקטנטנים כארוחה לא שגרתית או כחלק מחגיגה מיוחדת.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 תגובות
וואו איזה טעים זה יוצא!!!!! יש לך מתכונים מעולים
תודה רבה, כיף ממש לשמוע!
היי, האם אפשר להחליף את הביצים במתכון המאפינס?
מתנצלת, לא ניסיתי חלופות. 1/2 בננה על כל ביצה עשוי לעבוד
האם ניתן להחליף את הקורנפלור?
צריך משהו לייצוב כמו קמח רגיל/קמח אורז
הסוכר המוסף זה המייפל וכו׳? אם שמים סילאן זה עדיין נחשב עם סוכר מוסף? איזה עוד פירות יתאימו?
היי, גם סילאן נחשב לסוכר מוסף.
מניחה שאפשר לגוון, טרם ניסיתי