1+1/3 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס חלב/משקה צמחי/מים
2 ביצים
אפשרי:
1 כפית אבקת אפייה (לתוצאה אוורירית יותר)
1 כפית תמצית וניל
להגשה: מייפל/סילאן/יוגורט/פירות
1. בקערה מערבבים קמח ואבקת אפיה.
2. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים חלב ותמצית וניל.
3. שופכים את החומרים הרטובים אל היבשים ומערבבים עד איחוד.
4. מחממים מחבת משומנת או נון-סטיק ומעבירים עד 1/4 כוס לכל פנקייק על אש בינונית נמוכה. שימו לב כי התערובת עדינה ויהיה קשה להפוך פנקייק גדול מדי.
5. הופכים לצד השני אחרי התייצבות, כשתי דקות.
6. מצננים ומגישים עם תוספות לבחירה.
7. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
בגלל קמח השקדים הפנקייקים האלה משחימים מהר יותר מפנקייקים רגילים.
ניתן לטחון שקדים לקמח אך שימו ❤️ שהמרקם לקטנטנים חייב להיות טחון לגמרי וללא שברים.
המרקם עדין ורך. יתאים לתינוקות החל משלב אוכל אצבעות. שימו ❤️ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
יצא מעולה! אוורירי. למרות שהוספתי בננה קטנה מעוכה. יש טיפ טיפונת טעם לוואי של אבקת אפיה
היי רחל 🙂 לא מכירה את זה אבל אפשר לנסות בפעם הבאה להפחית מעט בכמות
יצא טעים ממש! לקמח השקדים יש טעם מיוחד, הפנקייקים יצאו אווריריים והיה ממש כיף להכין ולאכול
ממש משמח לשמוע! 🙂