1/2 בננה גדולה בשלה (או 1 קטנה) ומעוכה
3 כפות טחינה גולמית
1/4 כפית קינמון טחון
2 ביצים
1/2 כוס חלב או משקה תחליפי
1/2 כוס קמח כוסמת (ראו הערות).
מעט שמן לטיגון הפנקייק
אפשרויות להגשה:
פירות חתוכים, קוקוס טחון, סירופ מייפל/סילאן
1. בקערה גדולה מערבבים בננה, טחינה קינמון, ביצים וחלב עד איחוד.
2. מערבבים פנימה קמח הכוסמת.
3. מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן/נון סטיק על אש בינונית גבוהה ומעבירים מהבלילה (כ-2 כפות עבור כל פנקייק).
4. מחכים עד הופעת בועות והופכים אל הצד השני. מסירים מהאש אחרי הזהבה.
ניתן לטחון כוסמת לקמח. שימו לב שמתקבל קמח דק ללא גושים/חתיכות.
התחילו עם 1/2 כוס חלב, במידה ויש צורך בהוספת נוזלים, הוסיפו עוד קצת.
הפנקייק רך ויתאים כאוכל אצבעות לתינוקות. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
מילה של תזונאית ילדים- כוסמת אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לצליאקים. היא מכילה חלבון איכותי (מכיל את כל חומצות האמינו) סיבים תזונתיים, מינרלים ופלבנואידים שהם נוגדי חמצון. ניתן לשלבה החל מגיל חצי שנה אך יש לשים לב שבעדכון האחרון של משרד הבריאות, הכוסמת נכללה כאחד מהאלרגניים המרכזיים ולכן יש צורך בחשיפה מבוקרת.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן