1 גזר מקולף ומגורד
1 קישוא מקולף ומגורד
1/4 כוס גרעיני תירס*
1/4 כוס אפונה קפואה*
1/2 כוס חלב/משקה צמחי
1/4 כוס יוגורט יווני
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים טרופות
1 כוס גבינה מגורדת**
1 כוס קמח רגיל***
1 כוס קמח מלא (חיטה/כוסמין)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח****
1. סוחטים את הגזר והקישוא מנוזלים באמצעות בד טטרה/חיתול נקי ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים: תירס, אפונה, חלב, יוגורט, שמן זית, ביצים וגבינה. מערבבים.
3. בקערה נוספת: מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח.
4. מעבירים את קערת הירקות לקערת הקמח ומערבבים עד איחוד. שימו לב לא לערבב יותר מדי.
5. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת ואופים ב-180 מעלות במשך 30 דקות.
6. מצננים ומגישים.
7. ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.
*לתינוקות ממליצה לטחון/למעוך מעט את התירס והאפונה טרם ערבובם לבלילה.
**לתינוקות ממליצה להשתמש בגבינת מוצרלה.
***ניתן להמיר לקמח לל"ג. השתמשתי כאן הפעם בקמח אורז.
****השמיטו מלח עבור תינוקות
מה חשוב לדעת: המתכון חלבי ועשיר מאוד תזונתית. אנו שמים דגש רב על מזונות עשירים בברזל בתזונת הקטנטנים שלנו אך אם תרצו מדי פעם לגוון במתכון חלבי זה בהחלט אפשרי. שימו לב כי אין מניעה להשתמש בחלב ניגר, לפני גיל שנה, כחלק ממתכון. במידה ותרצו להמיר למשקה צמחי, ממליצה על משקה סויה ללא תוספת סוכר.
מרקם המאפינס רכים. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 תגובות
האם יש תחליף לביצה במתכון?
היי, אפשר לנסות להמיר ביצה אחת ב-2 כפות טחינה מעורבבת עם מעט מים
היי, כשאני מכינה את המאפינס, אחרי 45 דקות, עדיין יוצא קיסם רטוב כשאני תוקעת במאפינים. הגיוני? או לאפות עוד זמן? אני אופה על 190 מעלות.
היי אנה, אולי בשל תכולת נוזלים גבוהה המאפינס לחים? לכן כדאי לסחוט את הירקות היטב. קשה לי להאמין שאינם מוכנים אחרי 45 דקות.
שתי כוסות קמח? משהו לא עובד….
למה לא עובד? יש כאן הפעם מתכון לכמות מכובדת של מאפים. הכל ביחסים המתאימים.
היי מורין,
את הקמח הרגיל אפשר להחליף בעוד כוסמין? או קוואקר?
ואת הקישוא- בחתיכות קטנות של ברוקולי?
תודה 🙂
היי רעות, לכוסמין אין בעיה. לשיבולת שועל אפשרי אבל המרקם אולי יהיה פירורי יותר. את הקישור לגרד.