כדורי גבינה, קינואה ועגבניות

לא ארחיב יותר מדי בהקדמה, רק אציין שזה אחד המתכונים היותר מוצלחים שיצא לי להכין בתקופה האחרונה. פנו מעט זמן ויש לכם ארוחת ערב לקטנטנים (וגם לכם) לימים הקרובים.

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

100 גרם (1/2 כוס) קינואה, לא מבושלת

1 כף שמן זית

1/2 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות/קצוצות דק

120 גרם (1/2 כוס) עגבניות מרוסקות

120 גרם (1/2 כוס) מים

60 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה/עיזים/מוצרלה

1 כף בזיליקום טרי קצוץ

1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה בקערה עם מים.

2. מחממים על אש בינונית שמן במחבת ומאדים קלות את הבצל והשום, כ-5 דקות.

3. מסננים את המים מהקינואה. מוסיפים לבצל ולשום- עגבניות, מים, קינואה ומערבבים.

4. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד מכוסה ולהתקרר.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מערבבים לתוך התבשיל גבינה, בזיליקום וביצה טרופה.

6. מעצבים כדורים קטנים ואופים 25 דקות או עד הזהבה.

טיפים ותחליפים:

השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים. במידת האפשר- משרים לשעתיים או יותר.

תחליף אפשרי לביצה: 2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבות עם מעט מים.

מרקם הלביבות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ניתן לחצות את הלביבה.

אם התערובת "בורחת" וקשה לעיצוב כדורים- הכניסו למקרר לכ-10 דקות להתייצבות.

מאחסנים במקרר עד יומיים או מקפיאים- מניחים את הכדורים על מגש במקפיא עד שקופא ואז מעבירים לקופסה/שקית אטומה (אם נקפיא ישירות בקופסה/שקית הכדורים ידבקו אחד לשני).

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות חייכנים ללא גלוטן

לפני כמה ימים קפץ לי מתכון של עוגיות חייכנים ללא גלוטן, חלב ואגוזים. בהתחלה חשבתי שאין מצב שזה יעבוד, כי בטח יצא בצק כזה דביק שאי אפשר לעשות איתו כלום ואז קלטתי שרשימת המרכיבים ממש מזכירה לי עוגיות שהכנתי פעם בעצמי (מיני קקאו לעוקבות😄), בפועל, זה היה כל כך קל ומוצלח שאני משתפת גם איתכם:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

20 תגובות

  1. היי מורין,
    אני ממש מתלהבת מהרעיונות שלך למתכונים.
    את נותנת השראה ולא פחות חשוב (בשבילי) ביטחון שהמתוק הקטן שלי יקבל אוכל בריא ומזין!!

    רציתי לשאול, כשאת כותבת בכל מתכון שניתן להקפיא – לכמה זמן בערך מותר להקפיא?
    והאם מקפיאים אוכל מוכן או שמקפיאים לפני שהכנו אותו בתנור?

      1. מתכון מעולה
        וטעים ממש כמו כל המתכונים שלך 🙂
        תודה רבה!!

  2. היי מורין, תודה רבה על המתכונים.
    במתכון הזה, חצי כוס עגבניות מרוסקות הכוונה משימורים?

  3. החלפתי את העגבניות המרוסקות ברסק עם מים (אותו נפח), והשתמשתי במוצרלה דלת נתרן. התינוק (9 חודשים) הצליח להחזיק ולאכול לבד ועף על זה (וגם אנחנו). תודה רבה עבור המתכון המוצלח!

  4. היי מורין,
    איזה כיף שיש את האתר הזה! מתכונים שווים ממש והמון השראה 🙂
    מתכננת להכין היום לקטנטנים שלי בפעם הראשונה את כדורי הקינואה האלה.
    האם לדעתך אפשר לאפות את הכדורים במולטיקייק במקום בתנור?

  5. הי, נראה מתכון סופר שווה! המון תודה.
    הוא הופיע לי בסינון תחת ביצים ואני לא רואה פה תחליף, מה כדאי לדעתך?

  6. מתכון שנשמע מממש מעולה. עקב מצוקת חומרי גלם בבית, את חושבת שאפשר להחליף את הגבינה הצהובה במשהו? אולי טוב טעם? או שזה חשוב למבנה?

  7. היי מורין, תודה על המתכונים! הבן שלי לא יכול לאכול מוצרי חלב, מה לדעתך כדאי לשים במקום? תודה רבה רבה!

  8. היי,
    אם אני רוצה להפחית מלח במתכון, באיזו גבינה את הכי ממליצה להשתמש? לתינוקת בת 10 חודשים

    תודה!!

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *