100 גרם (1/2 כוס) קינואה, לא מבושלת
1 כף שמן זית
1/2 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות/קצוצות דק
120 גרם (1/2 כוס) עגבניות מרוסקות
120 גרם (1/2 כוס) מים
60 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה/עיזים/מוצרלה
1 כף בזיליקום טרי קצוץ
1 ביצה טרופה
1. משרים את הקינואה בקערה עם מים.
2. מחממים על אש בינונית שמן במחבת ומאדים קלות את הבצל והשום, כ-5 דקות.
3. מסננים את המים מהקינואה. מוסיפים לבצל ולשום- עגבניות, מים, קינואה ומערבבים.
4. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד מכוסה ולהתקרר.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מערבבים לתוך התבשיל גבינה, בזיליקום וביצה טרופה.
6. מעצבים כדורים קטנים ואופים 25 דקות או עד הזהבה.
השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים. במידת האפשר- משרים לשעתיים או יותר.
תחליף אפשרי לביצה: 2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבות עם מעט מים.
מרקם הלביבות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ניתן לחצות את הלביבה.
אם התערובת "בורחת" וקשה לעיצוב כדורים- הכניסו למקרר לכ-10 דקות להתייצבות.
מאחסנים במקרר עד יומיים או מקפיאים- מניחים את הכדורים על מגש במקפיא עד שקופא ואז מעבירים לקופסה/שקית אטומה (אם נקפיא ישירות בקופסה/שקית הכדורים ידבקו אחד לשני).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
16 תגובות
היי מורין,
אני ממש מתלהבת מהרעיונות שלך למתכונים.
את נותנת השראה ולא פחות חשוב (בשבילי) ביטחון שהמתוק הקטן שלי יקבל אוכל בריא ומזין!!
רציתי לשאול, כשאת כותבת בכל מתכון שניתן להקפיא – לכמה זמן בערך מותר להקפיא?
והאם מקפיאים אוכל מוכן או שמקפיאים לפני שהכנו אותו בתנור?
היי יאנה, שמחה מאוד לשמוע!
בד"כ הקפאה היא לכ 4-6 שבועות (אפשר יותר אבל אני מעדיפה לטווח הזמן הזה). הכוונה להקפאה אחרי ההכנה והבישול.
מתכון מעולה
וטעים ממש כמו כל המתכונים שלך 🙂
תודה רבה!!
איזה כיף!
היי מורין, תודה רבה על המתכונים.
במתכון הזה, חצי כוס עגבניות מרוסקות הכוונה משימורים?
היי שימורים או בקבוק זכוכית. נסי להשתמש בכל מקרה במותג שהוא נטו עגבניות.
החלפתי את העגבניות המרוסקות ברסק עם מים (אותו נפח), והשתמשתי במוצרלה דלת נתרן. התינוק (9 חודשים) הצליח להחזיק ולאכול לבד ועף על זה (וגם אנחנו). תודה רבה עבור המתכון המוצלח!
איזה כיף לשמוע אדוה, רעיון מעולה!
היי מורין,
איזה כיף שיש את האתר הזה! מתכונים שווים ממש והמון השראה 🙂
מתכננת להכין היום לקטנטנים שלי בפעם הראשונה את כדורי הקינואה האלה.
האם לדעתך אפשר לאפות את הכדורים במולטיקייק במקום בתנור?
לא רואה סיבה שלא יעבוד 🙂
הי, נראה מתכון סופר שווה! המון תודה.
הוא הופיע לי בסינון תחת ביצים ואני לא רואה פה תחליף, מה כדאי לדעתך?
היי, צודקת, טעות שלי. משתמשת בד"כ בטחינה גולמית ועובד לי מעולה. עדכנתי בהערות 🙂
מתכון שנשמע מממש מעולה. עקב מצוקת חומרי גלם בבית, את חושבת שאפשר להחליף את הגבינה הצהובה במשהו? אולי טוב טעם? או שזה חשוב למבנה?
כעיקרון אפשר גם להשמיט פשוט תורם כאן בעיקר לטעם 🙂
יעבוד במקרה גם עם פאסטה במקום עגבניות מרוסקות?
מאמינה שאין בעיה