כדורי גבינה, קינואה ועגבניות

לא ארחיב יותר מדי בהקדמה, רק אציין שזה אחד המתכונים היותר מוצלחים שיצא לי להכין בתקופה האחרונה. פנו מעט זמן ויש לכם ארוחת ערב לקטנטנים (וגם לכם) לימים הקרובים.

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

100 גרם (1/2 כוס) קינואה, לא מבושלת

1 כף שמן זית

1/2 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות/קצוצות דק

120 גרם (1/2 כוס) עגבניות מרוסקות

120 גרם (1/2 כוס) מים

60 גרם (1/2 כוס) גבינה צהובה/עיזים/מוצרלה

1 כף בזיליקום טרי קצוץ

1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה בקערה עם מים.

2. מחממים על אש בינונית שמן במחבת ומאדים קלות את הבצל והשום, כ-5 דקות.

3. מסננים את המים מהקינואה. מוסיפים לבצל ולשום- עגבניות, מים, קינואה ומערבבים.

4. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד מכוסה ולהתקרר.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מערבבים לתוך התבשיל גבינה, בזיליקום וביצה טרופה.

6. מעצבים כדורים קטנים ואופים 25 דקות או עד הזהבה.

טיפים ותחליפים:

השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים. במידת האפשר- משרים לשעתיים או יותר.

תחליף אפשרי לביצה: 2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבות עם מעט מים.

מרקם הלביבות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות ניתן לחצות את הלביבה.

אם התערובת "בורחת" וקשה לעיצוב כדורים- הכניסו למקרר לכ-10 דקות להתייצבות.

מאחסנים במקרר עד יומיים או מקפיאים- מניחים את הכדורים על מגש במקפיא עד שקופא ואז מעבירים לקופסה/שקית אטומה (אם נקפיא ישירות בקופסה/שקית הכדורים ידבקו אחד לשני).

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

16 תגובות

  1. היי מורין,
    אני ממש מתלהבת מהרעיונות שלך למתכונים.
    את נותנת השראה ולא פחות חשוב (בשבילי) ביטחון שהמתוק הקטן שלי יקבל אוכל בריא ומזין!!

    רציתי לשאול, כשאת כותבת בכל מתכון שניתן להקפיא – לכמה זמן בערך מותר להקפיא?
    והאם מקפיאים אוכל מוכן או שמקפיאים לפני שהכנו אותו בתנור?

      1. מתכון מעולה
        וטעים ממש כמו כל המתכונים שלך 🙂
        תודה רבה!!

  2. היי מורין, תודה רבה על המתכונים.
    במתכון הזה, חצי כוס עגבניות מרוסקות הכוונה משימורים?

  3. החלפתי את העגבניות המרוסקות ברסק עם מים (אותו נפח), והשתמשתי במוצרלה דלת נתרן. התינוק (9 חודשים) הצליח להחזיק ולאכול לבד ועף על זה (וגם אנחנו). תודה רבה עבור המתכון המוצלח!

  4. היי מורין,
    איזה כיף שיש את האתר הזה! מתכונים שווים ממש והמון השראה 🙂
    מתכננת להכין היום לקטנטנים שלי בפעם הראשונה את כדורי הקינואה האלה.
    האם לדעתך אפשר לאפות את הכדורים במולטיקייק במקום בתנור?

  5. הי, נראה מתכון סופר שווה! המון תודה.
    הוא הופיע לי בסינון תחת ביצים ואני לא רואה פה תחליף, מה כדאי לדעתך?

  6. מתכון שנשמע מממש מעולה. עקב מצוקת חומרי גלם בבית, את חושבת שאפשר להחליף את הגבינה הצהובה במשהו? אולי טוב טעם? או שזה חשוב למבנה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *