לביבות תפוח אדמה ממולאות בגבינה

את המתכון הזה מצאתי ברשת וידעתי מייד שאני רוצה להעלות ולשתף אותו גם כאן. מדובר על לביבה שעשויה מ-2 מרכיבים ונהדרת כארוחת ערב לצד ירקות. כמה דקות הכנה וקיבלנו ביס שווה במיוחד!

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: 10 לביבות

מצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים

2/3 כוס קורנפלור

מלח ופלפל לפי הטעם

גבינת מוצרלה או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים (חתוכה לקוביות או מגורדת)

שמן זית

אופן הכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
2. מניחים בסיר ומכסים במים.
3. מבשלים עד התרככות.
4. מסננים מנוזלים ומועכים לפירה.
5. מערבבים את תפוחי האדמה עם הקורנפלור והתבלינים עד איחוד וקבלת כמעין בצק נוח לעבודה. מומלץ להעזר בידיים בלישה.
6. יוצרים לביבות וממלאים במרכזן במעט גבינה. סוגרים היטב.
7. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית גבוהה. מניחים את הלביבות ומטגנים 3-4 דקות מכל צד.
8. מאחסנים 3 ימים בכלי אטום במקרר.

טיפים ותחליפים:

מרקם הלביבה קריספי מבחוץ ורך מבפנים. יתאים לפעוטות (גילאי שנה ומעלה) ובהתאם למיומנות האכילה. שימו לב כי חשפתם תחילה למרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

18 תגובות

  1. הכנתי את המאפינס עם הקמח שקדים ה יצא מדהים אני מאוהבת 😻 תודה רבה

  2. היי, האם ניתן להעשיר את המתכון ברכיבי תזונה בריאים מבלי לפגוע במתכון? הכוונה לירקות ו/או סיבים. אולי לשלב בטטה או קישוא ולגדולים יותר אפילו שיבולת שועל?

          1. גם אני תהיתי לגבי אפיה המקום טיגון. ככה זה הרבה הרבה פחות קלוריות. אולי לרסס מעל מעט שמן וייצאו קריספי. לנסות וללמוד. חנוכה שמח

  3. מה כמות הגבינה המגורדת שצריך בגרמים לכמות הזו? כמה בערך לשים בכל לביבה? איזה עוד סוגים יתאימו חוץ מצהובה?

    1. את יכולה לשים כל גבינה קשה שאת אוהבת. אין כאן כמות מדוייקת מאחר וזה תלוי בגודל הלביבה. אני מניחה כמות קטנה במרכז וסוגרת. אם שמים יותר מדי, זה "בורח"

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *