2/3 כוס שיבולת שועל
1/3 כוס תמרי מג'הול (3-4 תמרים)
3/4 כוס קמח שקדים/שקדים*
3/4 כוס דובדבנים מגולענים
1 כף זרעי צ'יה
1 כף אבקת קקאו**
קורט מלח גס**
אפשרי: קוקוס טחון לציפוי
1. מעבירים לטוחן שיבולת שועל עם התמרים.
במידה והחלטתם לטחון את השקדים בעצמכם, מוסיפים גם אותם.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
3. מכדררים ומצפים בקוקוס.
4. מעבירים להתייצבות קצרה במקרר. מאחסנים במקרר או מקפיאים.
*שימו לב כי עבור קטנטנים השקדים צריכים להיות טחונים לחלוטין. ניתן להשתמש בקמח שקדים בעל מרקם אבקתי.
**עבור תינוקות ניתן להשמיט.
🫘האם אפשרי להציג לפעוטות וילדים שיבולת שועל שאינה מבושלת/מושרית/אפויה? קודם כל כן🙂 בהרחבה- דגנים שעוברים בישול/השריה/הנבטה יכילו רמות נמוכות יותר של פיטאטים (חומרים שעושים להפריע בספיגה של מינרלים מסויימים).
עם זאת, זוהי דאגה רלוונטית כשמדובר על צריכה גבוהה מהם בתזונה, ללא גיוון וצריכה של מזונות אחרים. מבחינתי- אין מניעה משימוש בשיבולת שועל בצורה זאת מדי פעם עבור פעוטות וילדים.
🥥השתמשתי כאן בתמרים מסוג מג'הול אותם שמתי במים חמימים ל-15 דקות כדי להקל על טחינתם.
👧🏻עבור תינוקות ופעוטות צעירים חצו את הכדור לשניים. הכדורים רכים במרקמם. התאימו למיומנות הלעיסה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן