250 גרם פסטה (חצי חבילה)
500 גרם עגבניות שרי
2 שיני שום
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
1/3 כוס שמן זית
אפשרי: מלח, פלפל
1. חוצים את העגבניות לאורכן לחצאים/רבעים.
2. מקלפים את שיני השום ובעזרת סכין/כף היד מועכים אותם מעט.
3. מעבירים לקערה עגבניות, בזיליקום, שום, שמן זית, תבלינים ומערבבים.
4. מבשלים את הפסטה במים ומסננים מנוזלים.
5. מוציאים את שיני השום מהתערובת ומערבבים את הפסטה פנימה.
תהפכו כל ארוחה למשמעותית-
הצעת הגשה: גבינה מגורדת מעל או לצד מזון חלבוני אחר (כמו טופו כאן בסרטון).
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים. אפשר לחמם שוב לפני ההגשה.
השתמשו בפסטה המעודפת עליכם. ספגטי ניתן לחתוך לקטנטנים בעזרת כוס כמו בסרטון🙂
אם הילדים פחות מתחברים לבזיליקום גם אותו ניתן להוציא (תחתכו מלכתחילה גס).
שימו לב שמדובר על עגבניות טריות- יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם זה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד🙏🏻
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן