שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

זמן הכנה: שעה+

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

לבצק:

1 בטטה גדולה*

1-1.5 כוסות קמח**

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

מלית:

5 תמרים מג'הול

1 כפיות קינמון

1 כף חלב לבחירתכם

ציפוי:

2 כפות יוגורט טבעי/יווני/טבעוני

1 כפית סירופ מייפל/סילאן

אפשרי:

1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. שוטפים את הבטטה, מחוררים אותה עם מזלג ואופים במשך כ-40 דקןת ב-180 מעלות עד התרככות.
  2. חוצים את הבטטה לאורכה ובעזרת כף מוציאים את חלקה הפנימי ללא הקליפה. מעבירים לקערה ומועכים.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומערבבים. מאחר וגודל הבטטה עשוי להשתנות, מתחילים מכוס אחת של קמח ומוסיפים בהדרגה עד אשר הבצק מתאחד והופך לנוח לעבודה.  לשים עם הידיים.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול.
  5. מכינים את המילוי: משרים את התמרים לכמה דקות במים חמימים (ניתן גם לרכך אותם ע"י חימום במיקרוגל למשך 30 שניות). מוסיפים את החלב, הקינמון ומועכים הכל יחד.
  6. מורחים את המילוי על גבי הבצק בצורה אחידה.
  7. מגלגלים את הבצק וחותכים לשבלולים.
  8. מניחים את השבלולים בתבנית ואופים למשך כ-25 דקות ב-180 מעלות.
  9. מערבבים את חומרי הציפוי ולאחר שמוציאים את השבלולים מהתנור- מזלפים מעל.
  10. שומרים במקרר או מקפיאים. ניתן לחמם מחדש בתנור על חום נמוך או במיקרוגל.

טיפים ותחליפים:

*השתמשתי בבטטה לבנה במתכון זה מאחר והיא פחות סיבית. יעבוד עם בטטה רגילה אך כנראה שהמרקם ישתנה.

** ניתן להשתמש בקמח רגיל/מלא וגם קמח ללא גלוטן כמו "כרגיל"/"תמי"/"קונדיטור". ממליצה במקרה של שימוש בקמח ללא גלוטן לחלק את הבצק ל2-3 חתיכות ולעבוד בכל פעם על מלבן קטן, הבצק עדין יותר.

מרקם המאפה רך ויתאים לפעוטות וילדים המסוגלים לנגיסה ולעיסה.

ההשראה למתכון מחשבון האינסטגרם של @broccoli_mum

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום: 1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *