1 קוביית טופו קשה
1/4 כוס קמח/קמח לל"ג
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח
1 כוס פירורי פאנקו/פאנקו לל"ג
2 ביצים טרופות*
1. מספיגים את נוזלי הטופו בין ניר סופג ו-2 צלחות למשך 30 דקות. כך הטופו יצא קריספי. חותכים לקוביות.
2. מחממים תנור ל-220 מעלות ומסדרים נייר אפיה בתבנית.
3. מסדרים את פירורי הפאנקו בקערה ומערבבים פנימה את התבלינים.
4. מסדרים 2 קערות נוספות לקמח ולביצים.
5. מקמחים את הטופו, מעבירים לביצה ובסוף מצפים בפירורים.
6. מרססים בשמן זית ואופים למשך כ-16 דקות. מצננים ומגישים.
7. הטופו מוצלח בסמוך להכנה אך כמובן שאפשר לאחסן במקרר וגם להקפיא. ממליצה לחמם לכמה דקות בתנור ב-180 מעלות כדי שיחזור להיות קריספי.
מה חשוב לדעת? סויה היא אלרגן מרכזי. חשוב לחשוף תחילה בכמויות קטנות בכדי לשלול אלרגיה.
*נמנעים מביצים? ניתן לקחת 2 כפות קורנפלור ולערבב עם 1 כף מים. במקרה הזה וותרו על שלב הקמח וצפו מייד בפירורים.
מרקם הטופו קריספי. לא יתאים לקטנטנים בראשית האכילה אלא לפעוטות המנוסים בנגיסה ולעיסה. זה לגמרי תלוי ילד אבל לא הייתי מכוונת מתחת לגיל שנה וחצי בכל אופן🙏🏻
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן