קריספי טופו אפוי

אין צורך להפשיר אותו, הוא נמצא במקררים של הסופר ועשיר בהמון רכיבים תזונתיים נפלאים: בואו נכין טופו, היום אחד שהוא קריספי במיוחד🙂 מעולה לצד מטבל או סתם כך.

זמן הכנה: 25 דקות

מצרכים:

1 קוביית טופו קשה

1/4 כוס קמח/קמח לל"ג

1/4 כפית אבקת שום

1/4 כפית מלח

1 כוס פירורי פאנקו/פאנקו לל"ג

2 ביצים טרופות*

אופן הכנה:

1. מספיגים את נוזלי הטופו בין ניר סופג ו-2 צלחות למשך 30 דקות. כך הטופו יצא קריספי. חותכים לקוביות.

2. מחממים תנור ל-220 מעלות ומסדרים נייר אפיה בתבנית.

3. מסדרים את פירורי הפאנקו בקערה ומערבבים פנימה את התבלינים.

4. מסדרים 2 קערות נוספות לקמח ולביצים.

5. מקמחים את הטופו, מעבירים לביצה ובסוף מצפים בפירורים.

6. מרססים בשמן זית ואופים למשך כ-16 דקות. מצננים ומגישים.

7. הטופו מוצלח בסמוך להכנה אך כמובן שאפשר לאחסן במקרר וגם להקפיא. ממליצה לחמם לכמה דקות בתנור ב-180 מעלות כדי שיחזור להיות קריספי.

טיפים ותחליפים:

מה חשוב לדעת? סויה היא אלרגן מרכזי. חשוב לחשוף תחילה בכמויות קטנות בכדי לשלול אלרגיה.

*נמנעים מביצים? ניתן לקחת 2 כפות קורנפלור ולערבב עם 1 כף מים. במקרה הזה וותרו על שלב הקמח וצפו מייד בפירורים.

מרקם הטופו קריספי. לא יתאים לקטנטנים בראשית האכילה אלא לפעוטות המנוסים בנגיסה ולעיסה. זה לגמרי תלוי ילד אבל לא הייתי מכוונת מתחת לגיל שנה וחצי בכל אופן🙏🏻

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *