300 גרם (ככוס וחצי) גבינת טבורוג/טוב טעם/כנען/צוריאל
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס+כף) גבינה מגורדת לבחירתכם
1/2 כוס קמח לבן/ללא גלוטן
1/2 כוס קמח מלא/ללא גלוטן
מלח לפי הטעם
תוספות אפשריות לפיצה: רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה וזיתים.
1. מעבירים לקערה את הטבורוג ומוסיפים ביצה אחת+חלבון, מערבבים. את החלמון שומרים בקערה נפרדת בצד.
2. מוסיפים גבינה מגורדת, קמח ומלח.
3. לשים קלות עד קבלת בצק נוח לעבודה.
4. יוצרים כדור ומשטחים על גבי נייר אפיה בתבנית.
5. באמצעות כוס מדידה, יוצרים שקע במרכז הבצק.
6. (שלב זה אינו חובה): מברישים את השוליים באמצעות חלמון הביצה הנותר.
7. אופים ב-180 מעלות, 20 דקות, עד הזהבה.
8. מוציאים מהתנור בזהירות, מוסיפים רוטב עגבניות, גבינה וכל תוספת אחרת במרכז הפיצה.
9. אופים לעוד כ-7 דקות עד שהגבינה נמסה.
ניתן להשתמש בקמח נטול גלוטן. אני משתמשת במיקס הביתי שלי ויוצא מצויין.
המרקם רך מבפנים, קשה יותר בחלק החיצוני. יתאים סביב גילאי שנה ומעלה עבור פעוטות המיומנים במרקם דומה. שימו❤ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן