1.5 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס קוקוס טחון*
1/4 כוס דבש**
1/4 כוס קמח מלא
3 כפות ממרח שקדים***
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
קמצוץ אבקת אפיה
קמצוץ מלח
2 כפות זרעי צ'יה****
1/4 כוס רסק תפוחים/מים*****
1. טוחנים את השיבולת שועל והקוקוס למרקם אבקתי ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל מרקם של בצק.
3. משטחים על נייר אפיה בתבנית לגודל של כ 20×20 ס"מ.
4. חותכים לגודל הרצוי.
5. אופים 18-20 דקות ב-160 מעלות.
6. מצננים לחלוטין לפני הגשה.
7. ניתן לשמור בכלי אטום למספר ימים בטמפ' החדר/מקרר או להקפיא.
*ניתן להמיר בקמח שקדים/שיבולת שועל נוספת.
**דבש רק מעל גיל שנה. ניתן להמיר ברסק תפוחים ללא תוספת סוכר או סילאן/מייפל.
***ניתן להמיר לחמאת בוטנים/טחינה/ממרח אגוזים אחר.
****אפשרי להמיר לממרח שקדים. כלומר 1/4 כוס ממרח שקדים סה"כ.
*****ניתן להמיר בבננה/בטטה מבושלת/דלעת מבושלת. כנראה שזמן האפיה יתארך.
את המתכון הפעם אני מכוונת לגילאי שנתיים והלאה. המרקם קראנצ'י.
התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לכל רכיבי המתכון תחילה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי,
אפשר גם לא לטחון את השיבולת שועל ואז זה יהיה למבוגרים?
בטח