1 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
1 כוס ענבים (ללא חרצנים)
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
1/4 כוס חלב/משקה צמחי
1/2 כפית אבקת אפיה (לא חובה)
1. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים.
2. מחממים מחבת משומנת או נון-סטיק ויוצקים כף מבהלילה עבור כל פנקייק על אש נמוכה.
שימו לב כי התערובת עדינה ויהיה קשה להפוך פנקייק גדול מדי.
3. הופכים לצד השני אחרי התייצבות והופעת בועות, כשתים-שלוש דקות.
4. מצננים ומגישים.
5. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
המרקם עדין ורך. יתאים לתינוקות החל משלב אוכל אצבעות.
שימו ❤️ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.
תחליף ביצה: 2 כפות חמאת בוטנים חלקה/ בננה קטנה/רבע כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר.
אפשרי להשתמש בענבים ירוקים/סגולים. אין צורך להסיר את הקליפה לפני.
מתיקות הפנקייק מעודנת ומגיעה מהפרי בלבד.
יעבוד גם עם דובדבנים, מנגו, תפוחים ומלון.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי:)
כמה זמן ניתן להקפיא?
6-8 שבועות 🙂