לחם ביתי ללא לישה

לפני מספר חודשים אתגרתי את עצמי למצוא מתכון ללחם ביתי אבל כזה שבאמת הגיוני להכין ביומיום כשאתה הורה לקטנטנים. אחרי הרבה שיטוטים ולא מעט נסיונות, מצאתי את המתכון המנצח: ללא ציוד מיוחד או כישרון אפיה יוצא דופן- לחם קליל להכנה ללא תוספות מיותרות. מבוסס על המתכון מהבלוג המצויין של Yummytoddlerfood. הלחם הזה דורש זמני התפחה ארוכים וזאת מאחר ובמקום להסתמך על פעולת הלישה, הטעם והמרקם מתפתחים בהתפחה ארוכה. אפשר לערבב את כל החומרים בבוקר ולאפות את הלחם אחר הצהריים או בערב.

כמות: כיכר לחם

גודל תבנית: אינגליש קייק רחבה

מצרכים:

1/3 כוס חלב/משקה צמחי/מים חמימים

1 כוס מים חמימים

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כף סילאן/סירופ מייפל/דבש (דבש רק מעל גיל שנה)

2 כוסות קמח כוסמין/חיטה מלאים

1 כוס קמח לבן

1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

1. בקערה קטנה מערבבים בעדינות חלב, מים, שמרים וסילאן. מניחים בצד לחמש דקות.

2. בקערה גדולה מערבבים קמחים ומלח.

3. מוסיפים את תערובת השמרים לתערובת הקמחים.

4. מערבבים באמצעות כף עץ עד שהבצק מתחיל להתגבש. הבצק אמור להצליח להחזיק צורה של כדור. זה בסדר אם הבצק דביק מעט מאחר ואין כאן לישה.

5. מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת/נייר נצמד ל 5-6 שעות.

6. משמנים תבנית ומעצבים את הבצק כך שיתאים לצורתה. מכסים במגבת/נייר נצמד ונותנים לנוח 1-2 שעות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7. מחממים תנור ל-230 מעלות. אופים במשך 30-35 דקות או עד שהלחם משחים. מוצאים מהתבנית ומאפשרים קירור מלא לפני החיתוך.

8. ניתן לאחסן בטמפרטורת החדר/במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד 3 חודשים.

טיפים ותחליפים:

1. הוסיפו מעט מים אם התערובת מרגישה יבשה.
2. הוסיפו יותר קמח אם התערובת דביקה מדי.
3. שמנו היטב את התבנית למניעת הידבקות הלחם.
4. תכננו את הזמנים היטב! התפחה ראשונה לוקחת 5-6 שעות והשניה עוד כ 1-2 שעות.
5. בתום האפיה, הוציאו את הלחם מהתבנית (מומלץ על גבי רשת).
6. תנו ללחם להצטנן לחלוטין טרם החיתוך.
7. החלק החיצוני של הלחם קשה, יתאים לפעוטות המסוגלים להתמודד עם מרקם דומה. במידת הצורך הסירו והגישו רק את החלק הפנימי הרך. שימו לב כי ילדכם נחשף לכל רכיבי המתכון.
8. ההמתקה כאן היא בכדי לעזור לשמרים לפעול.
9. בתמונות המצורפות תוכלו לראות את גירסת הקמח הלבן בלבד.
10. מומלץ להגיש עם ממרח מזין וטעים🙂

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. תודה רבה על המתכונים..
    מעורר תיאבון ויצירתיות לבשל בכיף גם לקטנים וגם לעצמי (:
    האם ניתן למלא את הלחם ? משהו כמו פסטו. או להוסיף טעמים כמו עגבניות מיובשות/ זיתים?

    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *