לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

זמן הכנה: שעה+

כמות: 16 יחידות

מצרכים:

2 בטטות בינוניות

1/2 כוס עדשים אדומות

1/2 בצל סגול

1 כף שמן זית

1/4 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:

1. מקלפים את הבטטות וחותכים גס.

2. ‏מעסים את הבטטות בשמן זית ובתבלינים.

3. ‏אופים 30 דקות ב-180 מעלות עד התרככות.

4. ‏מטגנים מעט את הבצל.

5. ‏מעבירים את העדשים לסיר, מכסים עם מים ומבשלים 10 דקות. מסננים מנוזלים.

6. ‏טוחנים את העדשים עם הבצל.

7. ‏מועכים את הבטטות ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים והבצל ומערבבים.

8. ‏מעבירים למקרר לחצי שעה.

9. ‏יוצרים לביבות ומעבירים לתבנית על גבי נייר אפיה משומן מעט.

10. ‏אופים כ 10 דקות/עד התייצבות ב-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

ממליצה להשרות תחילה את העדשים במים (לפחות שעה-שעתיים).

עבור תינוקות: יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הלביבה רכה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אפשר לבשל/לאדות את הבטטה ולהוסיף תבלינים אחרי אבל סמכו עליי שככה יוצא הכי טעים🙂
הצעת הגשה: עם טחינה מעל וירקות בצד😊

מאחסנים במקרר עד 3 ימים, אפשר גם להקפיא.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

6 תגובות

  1. אפשר בבקשה הסבר למאותגרות על איך לטחון את הבצל והעדשים? אפשק בבלנדר מוט?

  2. היי אפשר במקום עדשים מבושלות להשתמש בקמח עדשים? תודה!

  3. ממש לא התגבש לכדי קציצה… נשאר במרקם של פירה גם אחרי אפייה, לא ניתן לתת לתינוק להחזיק:/

    1. הי! לפעמים זה באמת קורה כשיש קצת יותר מדי נוזלים – במיוחד אם הבטטה מאוד רכה או שהעדשים לא סוננו טוב.
      אפשר לנסות בפעם הבאה להוסיף כף-שתיים של קמח (למשל קמח עדשים, קמח שקדים או מה שיש בבית שמתאים), או
      לקרר את הבלילה חצי שעה לפני שמתחילים. מקווה שזה יעזור בפעם הבאה 💛

להגיב על ליאת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *