קציצות בקר לקטנטנים ללא גלוטן וביצים

לקציצות האלו קראתי "הקציצות של צילי"- הן רכות, טעימות מאוד וקולעות לטעם של הבנות שלי והפעם ללא צורך בפירורי לחם או ביצים. הסוד הוא במי סודה, לישת הבשר וקירור לפני הבישול. מבוסס על המתכון של איילת ונציה עם שינויים קטנים שלי.

זמן הכנה: שעה+

כמות: כ-20 קציצות

מצרכים:

לקציצות

500 גרם בשר בקר

3/4 כף תבלין "הקציצות של ניסים"*

1 כפית מלח

1 בטטה/גזר מגורדים דק

1/4 כוס של מי סודה קרים

לרוטב

1 חב’ רסק עגבניות ללא תוספת סוכר

400 גר’ עגבניות מרוסקות מוטי/פומי

1 כפית מלח

1/2-1 כוס מים

3/4 כפית סודה לשתייה

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה. לשים את הבשר עד איחוד המרכיבים ובמשך כמה דקות.
  2. מכבירים את הקערה למקרר לרבע שעה לפחות (אפשר גם יותר).
  3. מחממים בסיר עמוק ורחב את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים,
    מוסיפים את המים בהדרגה. מביאים לרתיחה קלה, מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים את הרוטב מכוסה על אש נמוכה למשך 10 -15 דקות.
  4. מכינים קציצות ומניחים בעדינות ברוטב.
  5. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

טיפים ותחליפים:

*את התבלין ניתן להשיג כאן

מרקם הקציצות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.

תרצו לנסות אולי קציצות הודו? מתכון ניתן למצוא כאן

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. אם טובים קודם בתנור ואז מכניסים לרוטב האם אפשר יהיה למעוך הקציצות? הן יוצאות רכות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *