2 בננות בשלות בינוניות (200 גרם או 1 כוס)
1 כוס יוגורט יווני
2 ביצים גדולות
2 כוסות (160 גרם) שיבולת שועל
2–3 כפות דבש/סילאן/מייפל
1 כפית תמצית וניל
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
אפשרי:
חצי כוס שוקולד צ’יפס קטנים
תוספת סוכר מוסף ושוקולד– עבור תינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים, ניתן לבחור בבננות בשלות מאוד ולוותר על תוספת המתקה מעבר. בכל מקרה, אנא שימו לב כי דבש רק מגיל שנה ומעלה.
מרקם – המאפינס יוצאים במרקם רך־עדין ונוח לאכילה. לתינוקות ניתן להגיש כשהם חתוכים לפרוסות (שיהיה נוח לאחיזה), או לחתיכות קטנות בהתאם ליכולת האכילה.
הגשה – מתאים לארוחת ביניים או כחלק מארוחה משפחתית. מומלץ להגיש לצד פרי טרי.
את המאפינס ניתן לשמור בקופסה אטומה עד 5 ימים בטמפרטורת החדר.
להקפאה – לשמור עד 3 חודשים, ולהפשיר לפי הצורך בטמפרטורת החדר או לחימום קצר בתנור/מיקורגל
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן