מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 24 יחידות מיני

גודל תבנית: תבנית שקעים מיני

מצרכים:

2 בננות בשלות בינוניות (200 גרם או 1 כוס)

1 כוס יוגורט יווני

2 ביצים גדולות

2 כוסות (160 גרם) שיבולת שועל

2–3 כפות דבש/סילאן/מייפל

1 כפית תמצית וניל

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

אפשרי:

חצי כוס שוקולד צ’יפס קטנים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומכינים תבנית מאפינס מיני- משמנים את השקעים בתרסיס שמן או מרפדים בגביעים מנייר.
  2. שמים את כל החומרים (מלבד שוקולד הצ’יפס) בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים כ־2 דקות, עד שהשיבולת שועל נטחנת לגמרי והבלילה חלקה וקרמית.
  3. מוסיפים את שוקולד הצ’יפס ביד ומערבבים בעדינות.
  4. מוזגים את הבלילה לתבנית המאפינס עד לכ־¾ גובה כל שקע.
  5. אופים 10–12 דקות, עד שהמאפינס יציבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  6. מצננים בתבנית כ־10 דקות לפני שמוציאים.
  7. שומרים בקופסה אטומה עד 5 ימים בטמפרטורת החדר, או בהקפאה עד 3 חודשים.

טיפים ותחליפים:

הערות לתינוקות ולילדים צעירים

  • תוספת סוכר מוסף ושוקולד– עבור תינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים, ניתן לבחור בבננות בשלות מאוד  ולוותר על תוספת המתקה מעבר. בכל מקרה, אנא שימו לב כי דבש רק מגיל שנה ומעלה.

  • מרקם – המאפינס יוצאים במרקם רך־עדין ונוח לאכילה. לתינוקות ניתן להגיש כשהם חתוכים לפרוסות (שיהיה נוח לאחיזה), או לחתיכות קטנות בהתאם ליכולת האכילה.

  • הגשה – מתאים לארוחת ביניים או כחלק מארוחה משפחתית. מומלץ להגיש לצד פרי טרי.

הערות לאחסון

  • את המאפינס ניתן לשמור בקופסה אטומה עד 5 ימים בטמפרטורת החדר.

  • להקפאה – לשמור עד 3 חודשים, ולהפשיר לפי הצורך בטמפרטורת החדר או לחימום קצר בתנור/מיקורגל

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

6 תגובות

  1. יצאו טוב מאוד 😍
    בימים אלו שיחסית חם עדיף לשמור בקופסא במקרר או בטמפרטורת החדר?

להגיב על מיכל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *