שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

זמן הכנה: 30 דקות

גודל תבנית: 23 ס"מ

מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל מלאה (עבה)

1/2 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת אפיה

1 בננה מעוכה בשלה

1 כוס חלב לבחירתכם

לציפוי

3 כפות ממרח שקדים

2 כפות קמח שקדים

2 כפות מייפל/סילאן

אפשרי:

שברי שקדים מעל (לוותר אם מיועד לילדים מתחת לגיל 5 שנים)

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר בתבנית (במידה ומשתמשים בתבנית שאינה עשויה סיליקון, מומלץ לשמן אותה תחילה).
2. מערבבים את מרכיבי הציפוי ומשלבים אל תוך תערובת שיבולת השועל. אם בוחרים להשתמש- מפזרים שברי שקדים מעל.
3. אופים ב-180 מעלות כ 25 דקות.

טיפים ותחליפים:

מרקם המאפה רך. אם מיועד לקטנטנים, השתמשו בשיבולת שועל דקה וותרו על ההמתקה. בחרו בבננה בשלה מאוד- המתיקות המעודנת תספיק עבורם בהחלט.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

14 תגובות

      1. לא מוסבר אך אופים בשכבה אחת על כל התבנית של התנור ואז לשבור לחתיכות ?

      1. לא ברור. את מרכיבי הציפוי מערבבים ומשטחים על התחתית, או שמערבבים ממש עם התחתית? ואז בעצם לא מדובר בציפוי.
        תודה.

  1. הייי, מתכון שנראה מעולה, רק אם אפשר יותר הסבר ככה על אופן ההכנה, כמו- אפשר לשייש את הציפוי מעל התערובת, והאם לשמן את הנייר אפיה? בכלל לא כתוב צריך נייר אפיה. בכל מקרה, הכל נדבק לי לנייר אפיה, כך שכנאה היה צריך לשמן. כשניסיתי להוציא, הכל התפורר…
    אבל בסך הכל טעים!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *