פיתות ביס קמח כוסמין מלא

החלטתי לאפות לבנות שלי פיתות ביס ביתיות מקמח כוסמין מלא. הסיבה העיקרית? נמאס לי מרשימות רכיבים ארוכות של המוצר הקנוי🤔 תהליך ההכנה דורש זמן אבל התוצאה שווה את זה והחדשות הבאמת טובות שמקפיאים ושולפים בעת הצורך.

זמן הכנה: שעתיים וחצי

כמות: 16 יחידות

מצרכים:

500 גרם קמח כוסמין מלא

1/2 כף שמרים יבשים

350 מ"ל מים

1/2 כף שמן זית

3/4 כף מלח

אופן הכנה:

1. מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה שמרים ומים, מערבבים ונותנים לעמוד כדקה.

2. ‏מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק. מוסיפים את שמן הזית ולשים 6 דקות במהירות נמוכה בינונית.

3. ‏מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות גבוהה יותר.

4. ‏יוצרים צורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו (בשלב הזה ניתן להעביר להתפחת לילה במקרר!).

5. ‏יוצרים כ-16 כדורים קטנים, מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים כשעה.

6. ‏מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורת פיתה קטנה. מסדרים על גבי נייר אפיה.

7. ‏מחממים תנור ל-235 מעלות. מניחים תבנית נוספת ריקה בחלקו התחתון של התנור.

כשהתנור חם מניחים 4 קוביות קרח בתבנית הריקה ומכניסים בזריזות את מגש הפיתות.

8. ‏אופים 4-5 דקות עד להזהבה ויצירת כיס אוויר.

9. ‏מצננים מעט ומגישים או מקפיאים (ראו הערות).

טיפים ותחליפים:

לקחתי את המתכון הנהדר של בת חן דיאמנט והתאמתי אותו לפיתות ביס בדיוק לידיים קטנטנות🙂

ניתן להמיר לקמח חיטה לבן ואת הפיתות להפוך לגודל רגיל- קחו בחשבון שזמן האפיה מוכפל.

במידה ונדרש- הוסיפו מעט נוזלים בעת לעשות הבצק.

מרקם הבצק שמתקבל נוח לעבודה אך דביק מעט בשל כמות הנוזלים הגבוהה.

לא בכל הפיתות יווצר כיס אוויר.

את מרקם הפיתה אין צורך להציג בפניכם🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אחסון- כדי שהפיתות לא יתייבשו ויהיו מוצלחות לאחר הפשרה, מומלץ לסגור בכלי אטום בסמוך לסיום האפיה.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום: 1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

להגיב על נופר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *