500 גרם קמח כוסמין מלא
1/2 כף שמרים יבשים
350 מ"ל מים
1/2 כף שמן זית
3/4 כף מלח
1. מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה שמרים ומים, מערבבים ונותנים לעמוד כדקה.
2. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק. מוסיפים את שמן הזית ולשים 6 דקות במהירות נמוכה בינונית.
3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות גבוהה יותר.
4. יוצרים צורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו (בשלב הזה ניתן להעביר להתפחת לילה במקרר!).
5. יוצרים כ-16 כדורים קטנים, מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים כשעה.
6. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורת פיתה קטנה. מסדרים על גבי נייר אפיה.
7. מחממים תנור ל-235 מעלות. מניחים תבנית נוספת ריקה בחלקו התחתון של התנור.
כשהתנור חם מניחים 4 קוביות קרח בתבנית הריקה ומכניסים בזריזות את מגש הפיתות.
8. אופים 4-5 דקות עד להזהבה ויצירת כיס אוויר.
9. מצננים מעט ומגישים או מקפיאים (ראו הערות).
לקחתי את המתכון הנהדר של בת חן דיאמנט והתאמתי אותו לפיתות ביס בדיוק לידיים קטנטנות🙂
ניתן להמיר לקמח חיטה לבן ואת הפיתות להפוך לגודל רגיל- קחו בחשבון שזמן האפיה מוכפל.
במידה ונדרש- הוסיפו מעט נוזלים בעת לעשות הבצק.
מרקם הבצק שמתקבל נוח לעבודה אך דביק מעט בשל כמות הנוזלים הגבוהה.
לא בכל הפיתות יווצר כיס אוויר.
את מרקם הפיתה אין צורך להציג בפניכם🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אחסון- כדי שהפיתות לא יתייבשו ויהיו מוצלחות לאחר הפשרה, מומלץ לסגור בכלי אטום בסמוך לסיום האפיה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי מורין, מה השמרים אוכלים אם לא שמים סוכר?
אין צורך בסוכר, מבטיחה שתופתעי מהתוצאה 🙂