פיתות ביס קמח כוסמין מלא

החלטתי לאפות לבנות שלי פיתות ביס ביתיות מקמח כוסמין מלא. הסיבה העיקרית? נמאס לי מרשימות רכיבים ארוכות של המוצר הקנוי🤔 תהליך ההכנה דורש זמן אבל התוצאה שווה את זה והחדשות הבאמת טובות שמקפיאים ושולפים בעת הצורך.

זמן הכנה: שעתיים וחצי

כמות: 16 יחידות

מצרכים:

500 גרם קמח כוסמין מלא

1/2 כף שמרים יבשים

350 מ"ל מים

1/2 כף שמן זית

3/4 כף מלח

אופן הכנה:

1. מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה שמרים ומים, מערבבים ונותנים לעמוד כדקה.

2. ‏מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק. מוסיפים את שמן הזית ולשים 6 דקות במהירות נמוכה בינונית.

3. ‏מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות גבוהה יותר.

4. ‏יוצרים צורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו (בשלב הזה ניתן להעביר להתפחת לילה במקרר!).

5. ‏יוצרים כ-16 כדורים קטנים, מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים כשעה.

6. ‏מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורת פיתה קטנה. מסדרים על גבי נייר אפיה.

7. ‏מחממים תנור ל-235 מעלות. מניחים תבנית נוספת ריקה בחלקו התחתון של התנור.

כשהתנור חם מניחים 4 קוביות קרח בתבנית הריקה ומכניסים בזריזות את מגש הפיתות.

8. ‏אופים 4-5 דקות עד להזהבה ויצירת כיס אוויר.

9. ‏מצננים מעט ומגישים או מקפיאים (ראו הערות).

טיפים ותחליפים:

לקחתי את המתכון הנהדר של בת חן דיאמנט והתאמתי אותו לפיתות ביס בדיוק לידיים קטנטנות🙂

ניתן להמיר לקמח חיטה לבן ואת הפיתות להפוך לגודל רגיל- קחו בחשבון שזמן האפיה מוכפל.

במידה ונדרש- הוסיפו מעט נוזלים בעת לעשות הבצק.

מרקם הבצק שמתקבל נוח לעבודה אך דביק מעט בשל כמות הנוזלים הגבוהה.

לא בכל הפיתות יווצר כיס אוויר.

את מרקם הפיתה אין צורך להציג בפניכם🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אחסון- כדי שהפיתות לא יתייבשו ויהיו מוצלחות לאחר הפשרה, מומלץ לסגור בכלי אטום בסמוך לסיום האפיה.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *