2 ביצים טרופות או תחליף (ראו הערות)
1 כוס מחית דלעת
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס קמח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית תבלין פמפקין ספייס* (ראו הערות)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס סירופ מייפל/סילאן
1 כפית תמצית וניל
50 גרם (כשלוש כפות) חמאה/שמן קוקוס מומסים
אפשרי: חופן צימוקים/שוקו צ'יפס/אגוזים (אגוזים שלמים/שברי אגוזים רק מעל גיל 5 שנים!)
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת.
2. מעבירים לתבנית משומנת
3. אופים ב-180 מעלות במשך 20-25 דקות עד התייצבות.
4. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.
5. מאחסנים במקרר או מקפיאים.
איך מכינים מחית דלעת? פשוט מבשלים/מאדים/אופים דלעת עד התרככות וטוחנים או מועכים אותה לפירה.
תחליף ביצה אפשרי: 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק (כ-100 גרם/גביע קטן). במקרה הזה ממליצה לטחון את שיבולת השועל לקמח לפני הערבוב עם שאר הרכיבים.
פמפיקן ספייס היא תערובת שאפשר לקנות או להכין בבית מקינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וציפורן. אין חובה אבל היא מוסיפה מאוד לעוגת הדלעת. במידה והשמטם- הוסיפו 1 כפית קינמון במקום 1/2.
ניתן להשתמש בקמח רגיל/מלא.
שימו לב כי יש כאן המתקה (מייפל/סילאן). עד גיל שנתיים נעדיף להפחית סוכרים מוספים בשגרת הקטנטנים. את הממתיק ניתן להחליף בבננה קטנה בשלה ומעוכה.
החמאה/שמן קוקוס מאפשרים מרקם סופי יציב. ניתן להמיר בשמן צמחי (כמו שמן זית) אך התוצאה תהיה שונה מבחינת המרקם.
המרקם רך מאוד. מתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן