בננה אחת בשלה מאוד, מעוכה היטב (בערך ¾ כוס), ~2 בננות קטנות
ביצה אחת L
1.5 כפות שמן זית
1.5 כפות חלב (כדי לדלל מעט את הבלילה)- אפשר לבחור בכל חלב שתרצו
חצי כפית תמצית וניל
¾ כוס קמח שיבולת שועל
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית אבקת אפייה
⅛ כפית מלח
⅛ כפית קינמון
לציפוי יוגורט:
2 גביעי יוגורט יווני (או כוס)
1-2 כפות מייפל טהור
לעוגה אחת בקוטר 18 ס"מ- ניתן בהחלט להכפיל כמויות.
ניתן לטחון שיבולת שועל לקמח. ניתן להמיר ביחס 1:1 לקמח ללא גלוטן כמו המיקס הביתי שלי.
מתיקות העוגה מעודנת מאחר ומגיעה מהבננה בלבד, יחד עם זאת הציפוי מתוק ולדעתי השילוב בין שניהם מספיק בהחלט לקטנטנים.
אפשר לאפות יום מראש, לקרר, לשמור בקופסה אטומה. ביום ההגשה להביא לטמפרטורת החדר לפני הציפוי.
אחרי ההכנה יש לשמור במקרר: עד 3 ימים, אטום.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן