עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

זמן הכנה: 30 דקות

גודל תבנית: קוטר 8 ס"מ3X

מצרכים:

בננה אחת בשלה מאוד, מעוכה היטב (בערך ¾ כוס), ~2 בננות קטנות

ביצה אחת L

1.5 כפות שמן זית

1.5 כפות חלב (כדי לדלל מעט את הבלילה)- אפשר לבחור בכל חלב שתרצו

חצי כפית תמצית וניל

¾ כוס קמח שיבולת שועל

½ כפית סודה לשתייה

¼ כפית אבקת אפייה

⅛ כפית מלח

⅛ כפית קינמון

לציפוי יוגורט:

2 גביעי יוגורט יווני (או כוס)

1-2 כפות מייפל טהור

אופן הכנה:

  1. מרפדים מסננת בנייר מגבת ומניחים מעל קערה. מעבירים את היוגורט אל תוך הנייר, מכסים ומניחים במקרר ללפחות 30 דקות. המטרה היא ליצור ציפוי יציב ללא נוזלים.
  2. מחממים את התנור ל־ 180°C. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפיה.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הבננה המעוכה, הביצה, השמן, החלב ותמצית הווניל עד שהבלילה חלקה.
  4. מוסיפים את קמח השיבולת, סודה לשתייה, אבקת אפייה, המלח והקינמון. מערבבים עד שאין גושים.
  5. מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין התבניות המוכנות. אופים כ־18-22 דקות, או עד שמכניסים קיסם במרכז והקיסם יוצא יבש.
  6. מניחים לעוגות להצטנן לחלוטין לפני חילוצן מהתבנית.
  7. הכנת הציפוי: מערבבים את היוגורט היווני עם המייפל.
  8. מצפים ביוגורט בין עוגה לעוגה. ניתן לקשט גם בפירות מעל.
  9. קירור והגשה: שומרים את העוגה במקרר עד זמן ההגשה

טיפים ותחליפים:

לעוגה אחת בקוטר 18 ס"מ- ניתן בהחלט להכפיל כמויות.

ניתן לטחון שיבולת שועל לקמח. ניתן להמיר ביחס 1:1 לקמח ללא גלוטן כמו המיקס הביתי שלי.

מתיקות העוגה מעודנת מאחר ומגיעה מהבננה בלבד, יחד עם זאת הציפוי מתוק ולדעתי השילוב בין שניהם מספיק בהחלט לקטנטנים.

אחסון והכנה מראש

אפשר לאפות יום מראש, לקרר, לשמור בקופסה אטומה. ביום ההגשה להביא לטמפרטורת החדר לפני הציפוי.

אחרי ההכנה יש לשמור במקרר: עד 3 ימים, אטום.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

מיני סופגניות פונצ'יקי

לכבוד חנוכה, אני מכינה פונצ'יקי❤️ מאפה חמוד, קטן ומתוק, שמביא את כל האווירה של חנוכה- אבל בגרסה אפויה, קלה להכנה ומתאימה גם לילדים.

עוגיות חייכנים ללא גלוטן

לפני כמה ימים קפץ לי מתכון של עוגיות חייכנים ללא גלוטן, חלב ואגוזים. בהתחלה חשבתי שאין מצב שזה יעבוד, כי בטח יצא בצק כזה דביק שאי אפשר לעשות איתו כלום ואז קלטתי שרשימת המרכיבים ממש מזכירה לי עוגיות שהכנתי פעם בעצמי (מיני קקאו לעוקבות😄), בפועל, זה היה כל כך קל ומוצלח שאני משתפת גם איתכם:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

3 תגובות

  1. תודה על המתכון! יהיה מתאים למאפינים אישיים למסיבת יום הולדת בגן לדעתך? תודה

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *