1 בטטה בינונית (כ-220 גרם) מקולפת
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
1/4 כוס קמח
מעט שמן זית
תיבול אפשרי: 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית אבקת שום, 1/4 כפית מלח)
1. מגרדים את הבטטה בפומפיה וסוחטים מנוזלים.
2. לקערה מוסיפים: ביצה, קמח, תבלינים ואת הבטטה.
3. מערבבים ומעבירים לנייר אפיה על גבי תבנית.
4. מוסיפים מעט שמן זית מעל כל לביבה ואופים 20-25 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה. מומלץ להפוך בחצי הדרך.
איך הופכים את הארוחה למשמעותית ומאוזנת?
מגישים לצד מטבל כמו חומוס/טחינה ביתיים או גבינה לבנה וירקות.
תחליפי ביצה אפשריים: 2 כפות טחינה/קמח חומוס/קמח תפו"א.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
את הלביבות אפשר לחילופין לטגן: מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית, מעבירים את הלביבות ומטגנים 3-4 דקות מכל צד.
מרקם הלביבות רך. התאימו את המרקם למיומנות של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן