1 קישוא/זוקיני
1 פלפל
חופן גדול עגבניות שרי
1 בטטה
1 גזר גדול
1 חבילת טופו
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה
מעט פלפל שחור
1 כפית מלח
אפשרי:
2 כפות של פטרוזיליה ושמיר קצוצים (טעים מאוד אבל ניתן להשמיט עבור ילדים שפחות מתחברים🙂)
1. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות
2. מספיגים את הטופו בנייר סופג/מגבת וחותכים לקוביות.
3. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
4. מסדרים את הטופו והירקות בתבנית ושופכים את הרוטב מעל. מערבבים הכל יחד.
5. אופים 25-30 דקות ב-200 מעלות.
הצעת הגשה: לצד תוספת שאוהבים (אורז/פתיתים/בורגול וכו') וטחינה מעל😍
אפשר להוסיף/להחליף לירקות אחרים שאוהבים.
השתמשתי בטופו במרקם קשה.
אפשר לאחסן במקרר עד 3 ימים.
עבור תינוקות:
ממליצה להשמיט את המלח.
יתאים לשלב של אוכל אצבע רך. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב לחשיפה לרכיבי המתכון (סויה נחשב לאלרגן מרכזי❗️).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
היי, תודה על המתכונים. ילך גם עם טופו חומוס?
לא יצא לי להתנסות, אבל מאמינה שאין בעיה בכלל
ממש קל להכנה ויצא מהמם! התיבול ממש טעים.
בן 9 החודשים שלי אהב מאוד, הגשתי לו מעורבב עם אורז עגול ואכל בעונג.
רק הגזר יוצא קצת קשה לחסרי השיניים אז אכל מהשאר.
אולי שווה לתת אופציה במקום או לציין לחתוך אותו דק יותר כדי שיתרכך.
היי, בהחלט דורש יכולת לעיסה מאחר וזמן האפיה קצר. תודה!