1 קישוא/זוקיני
1 פלפל
חופן גדול עגבניות שרי
1 בטטה
1 גזר גדול
1 חבילת טופו
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה
מעט פלפל שחור
1 כפית מלח
אפשרי:
2 כפות של פטרוזיליה ושמיר קצוצים (טעים מאוד אבל ניתן להשמיט עבור ילדים שפחות מתחברים🙂)
1. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות
2. מספיגים את הטופו בנייר סופג/מגבת וחותכים לקוביות.
3. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
4. מסדרים את הטופו והירקות בתבנית ושופכים את הרוטב מעל. מערבבים הכל יחד.
5. אופים 25-30 דקות ב-200 מעלות.
הצעת הגשה: לצד תוספת שאוהבים (אורז/פתיתים/בורגול וכו') וטחינה מעל😍
אפשר להוסיף/להחליף לירקות אחרים שאוהבים.
השתמשתי בטופו במרקם קשה.
אפשר לאחסן במקרר עד 3 ימים.
עבור תינוקות:
ממליצה להשמיט את המלח.
יתאים לשלב של אוכל אצבע רך. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב לחשיפה לרכיבי המתכון (סויה נחשב לאלרגן מרכזי❗️).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי, תודה על המתכונים. ילך גם עם טופו חומוס?
לא יצא לי להתנסות, אבל מאמינה שאין בעיה בכלל