1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס (חצי גביע 250 גרם) קוטג' 3%/5%
1 ביצה
1/3 כוס חמאה/שמן קוקוס מומסים (75 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות חלב/משקה צמחי
להגשה: ממרח אגוזים/בוטנים/רסק תפוחים/יוגורט/טחינה/פירות/כל תוספת שאוהבים
1. מערבבים קמחים, אבקת אפיה, מלח וקינמון בקערה.
2. מערבבים פנימה קוטג', ביצה, תמצית וניל, חלב וחמאה.
3. מחממים את מכשיר הוופל ומשמנים.
4. מניחים 1 כף בכל רבע על מנת ליצור מיני ופל או פשוט 1/3 כוס בלילה במרכז על מנת ליצור וופל רגיל.
5. סוגרים לכמה דקות עד שמוכן (לי לקח 7 דקות)
6. מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.
יעבוד גם כפנקייק!
טעם הוופל עדין וישתלב עם מגוון תוספות.
במידה ותרצו ללכת על תוספת "מלוחה" (פסטו/טחינה/גבינות ועוד) אפשר לוותר על הקינמון ותמצית הוניל.
תחליף ביצה אפשרי: 1/4 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר.
מרקם הוופל רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף למרכיבי המתכון בנפרד.
ניתן לחשוף תינוקות לחלב ניגר כחלק ממתכון ותזונה מגוונת ועשירה בברזל.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
יצא נדיררררררר
הבן הבררן שלי שלא אוכל גבינות אכל והתענג!!!
שמחה לשמוע 🙂