לביבות ירק אפויות

כשהייתי קטנה אני זוכרת את סבתא שלי מגרדת תפוחי אדמה בפומפייה, מוסיפה את הבצל ותוך כמה דקות הבית היה מתמלא בריח אופייני של תפוחי אדמה מטוגנים. אז החלטתי לקחת את זה לכיוון שלי🙂 הלטקס הפכו ללביבות צבעוניות אפויות עם מגוון אפשרויות לירקות.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 6 לביבות גדולות

מצרכים:

1 בטטה/סלק/ירק אחר (רעיונות לשילובים בהערות)

1 בצל

1 ביצה או תחליף (ראו הערות)

2 כפות קמח מלא

מעט שמן זית לתבנית

אפשרי: 1/4 כפית אבקת שום

1/4 כפית מלח (לתינוקות מומלץ להשמיט מלח)

אופן הכנה:

1. מכניסים תבנית לתנור ומחממים ל-220 מעלות.

2. ‏בנתיים מקלפים ומגרדים את הירק הנבחר בפומפייה יחד עם הבצל.

3. ‏מעבירים את הירקות לטטרה נקייה וסוחטים מנוזלים.

4. ‏בקערה טורפים ביצה ומוסיפים את הירקות, קמח ותבלינים.

5. ‏באמצעות כפפה ובזהירות מוציאים את התבנית מהתנור ומשמנים את נייר האפייה.

6. ‏יוצרים צורת לביבה עם הידיים, מעבירים לתבנית ומשטחים.

7. ‏אופים 8 דקות, מרססים עם שמן זית, הופכים ואופים עוד 10 דקות.

8. ‏מצננים ומגישים.

טיפים ותחליפים:

הכנסת המגש לפני והחום הגבוה מאפשרים מרקם דומה לטיגון.
תחליפי ביצה אפשריים: 2 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים/2 כפות קמח תפוח אדמה.
ממליצה להכפיל כמויות ולהכין במקביל בשתי קערות עם ירקות וצבעים שונים.
את הלביבות מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים (לא מומלץ עבור תפו"א).
ניתן להמיר בקמח רגיל/קטניות.
הלביבות יוצאות קריספיות מעט במעטה החיצוני ורכות מאוד מבפנים. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *