1 בטטה/סלק/ירק אחר (רעיונות לשילובים בהערות)
1 בצל
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
2 כפות קמח מלא
מעט שמן זית לתבנית
אפשרי: 1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח (לתינוקות מומלץ להשמיט מלח)
1. מכניסים תבנית לתנור ומחממים ל-220 מעלות.
2. בנתיים מקלפים ומגרדים את הירק הנבחר בפומפייה יחד עם הבצל.
3. מעבירים את הירקות לטטרה נקייה וסוחטים מנוזלים.
4. בקערה טורפים ביצה ומוסיפים את הירקות, קמח ותבלינים.
5. באמצעות כפפה ובזהירות מוציאים את התבנית מהתנור ומשמנים את נייר האפייה.
6. יוצרים צורת לביבה עם הידיים, מעבירים לתבנית ומשטחים.
7. אופים 8 דקות, מרססים עם שמן זית, הופכים ואופים עוד 10 דקות.
8. מצננים ומגישים.
הכנסת המגש לפני והחום הגבוה מאפשרים מרקם דומה לטיגון.
תחליפי ביצה אפשריים: 2 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים/2 כפות קמח תפוח אדמה.
ממליצה להכפיל כמויות ולהכין במקביל בשתי קערות עם ירקות וצבעים שונים.
את הלביבות מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים (לא מומלץ עבור תפו"א).
ניתן להמיר בקמח רגיל/קטניות.
הלביבות יוצאות קריספיות מעט במעטה החיצוני ורכות מאוד מבפנים. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן