כדורי דובדבנים

כדורי שיבולת שועל ודובדבנים🍒- ארוחה קטנה שיכולה להיות קינוח ביתי כיפי, קיצי ומאוזן לכל המשפחה.

זמן הכנה: 15 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

2/3 כוס שיבולת שועל

1/3 כוס תמרי מג'הול (3-4 תמרים)

3/4 כוס קמח שקדים/שקדים*

3/4 כוס דובדבנים מגולענים

1 כף זרעי צ'יה

1 כף אבקת קקאו**

קורט מלח גס**

אפשרי: קוקוס טחון לציפוי

אופן הכנה:

1. מעבירים לטוחן שיבולת שועל עם התמרים.
במידה והחלטתם לטחון את השקדים בעצמכם, מוסיפים גם אותם.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
3. מכדררים ומצפים בקוקוס.
4. מעבירים להתייצבות קצרה במקרר. מאחסנים במקרר או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

*שימו לב כי עבור קטנטנים השקדים צריכים להיות טחונים לחלוטין. ניתן להשתמש בקמח שקדים בעל מרקם אבקתי.
**עבור תינוקות ניתן להשמיט.

🫘האם אפשרי להציג לפעוטות וילדים שיבולת שועל שאינה מבושלת/מושרית/אפויה? קודם כל כן🙂 בהרחבה- דגנים שעוברים בישול/השריה/הנבטה יכילו רמות נמוכות יותר של פיטאטים (חומרים שעושים להפריע בספיגה של מינרלים מסויימים).
עם זאת, זוהי דאגה רלוונטית כשמדובר על צריכה גבוהה מהם בתזונה, ללא גיוון וצריכה של מזונות אחרים. מבחינתי- אין מניעה משימוש בשיבולת שועל בצורה זאת מדי פעם עבור פעוטות וילדים.

🥥השתמשתי כאן בתמרים מסוג מג'הול אותם שמתי במים חמימים ל-15 דקות כדי להקל על טחינתם.

👧🏻עבור תינוקות ופעוטות צעירים חצו את הכדור לשניים. הכדורים רכים במרקמם. התאימו למיומנות הלעיסה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *