1/4 כוס מחית סלק (סלק קטן)
1 בננה קטנה בשלה מעוכה (או 1/2 גדולה)
1 ביצה או תחליף
1/2 כוס חלב/משקה צמחי
1 כף זרעי צ'יה
מעט סילאן
1 כוס קמח שקדים
1 כפית אבקת אפיה
1. בקערה מערבבים מרכיבים רטובים: מחית סלק, בננה מעוכה, סילאן, ביצה, חלב/משקה צמחי וצ'יה. מניחים ל-10 דקות בצד.
2. מערבבים קמח שקדים עם אבקת אפיה.
3. מעבירים את המרכיבים הרטובים אל הקמח ומערבבים עד איחוד.
4. משמנים *היטב* תבנית מאפינס וממלאים 3/4 שקע.
5. אופים 30 דקות ב-170 מעלות.
6. מצננים *לחלוטין* לפני חילוץ מהתבנית.
חובה לשמן היטב ולצנן לפני חילוץ המאפינס מהתבנית. קמח השקדים עדין מאוד. אני משתמשת בתבנית סיליקון.
ממליצה לכם לטחון את הסלק למחית יחד עם הבננה. כך תתקבל מחית חלקה.
תחליף ביצה אפשרי: 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק.
במידה ותרצו להגיש לפיצקים ללא המתקת הסילאן, המתיקות תגיע מהבננה בלבד- בחרו בבננה בשלה מאוד.
עבור תינוקות: מרקם המאפינס רך מאוד. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. ניתן לחתוך לרצועות או להגיש בחתיכות בגודל ביס בהתאם למיומנות האחיזה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 תגובות
במה אפשר להחליף את הבננה? אוכל כבר די הרבה בננות (לבד או במאפים) ומחפשת רעיונות לגוון
היי, אפשר לנסות בגביע קטן של רסק תפוחים, המתיקות תהיה מעודנת יותר.
אפשרי להקפיא?
בהחלט 🙂
נראה נהדר! הסלק צריך להיות מבושל?
כן 🙂
היי במידה ולא השרתי את הצ׳יה במים והכנסתי לתנור ישר
האם זה בסדר? אני יודעת שזה אולי לא ככ בריא למערכת העיכול של התינוק כשהיא לא מושרת.
היי, צריך להשרות ל-10 דקות עם המרכיבים הרטובים כפי שכתוב במתכון