בראוניז בננה שקדים

המטרה שהושגה: משהו קטן וטוב לקופסת האוכל אבל ביתי עם רכיבים טובים שיוצרים בראוניז נימוחים, עסיסיים, עם ערך תזונתי טוב וכמובן גם טעימים.

זמן הכנה: 30 דקות

גודל תבנית: 24X24

מצרכים:

1/3 כוס שמן צמחי או חמאה/שמן קוקוס מומסים (ראו הערות!)

1/4 כוס אבקת קקאו

2 בננות קטנות בשלות מעוכות

1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

1.5 כוסות קמח שקדים

אפשרי: מעט חמאת בוטנים/שקדים מעל.

1-2 כפות סילאן/סירופ מייפל/כל ממתיק אחר

אופן הכנה:

1. מוסיפים לקערה שמן/חמאה.

2. ‏מוסיפים פנימה קקאו ומערבבים עד איחוד.

3. ‏מערבבים פנימה בננות מעוכות, רסק תפוחים, תמצית וניל, ביצים וסילאן.

4. ‏מערבבים פנימה קמח שקדים עד איחוד כל המרכיבים.

5. ‏מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים ב-170 מעלות לעשרים דקות עד התייצבות.

6. ‏מוציאים מהתנור ומצננים לפני שחותכים/מעבירים מהתבנית.

7. ‏שומרים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

הבראוניז במיטבו אחרי צינון מלא!

שמן/חמאה: שימוש בחמאה או שמן קוקוס יצור מרקם יציב יותר מאשר שימוש בשמן. השתמשתי כאן בשמן אבוקדו בגלל טעמו הניטרלי.

תחליף ביצה: עבור כל ביצה- 2 כפות חמאת בוטנים חלקה/2 כפות טחינה/רבע כוס רסק תפוחים.

קמח: ניתן להמיר בקמח רגיל אך התחילו בחצי כמות בכדי לראות מה המרקם המתקבל. הבלילה צריכה להיות חלקה וקלה לערבוב. במידה ונוזלי מדי הוסיפו עוד קמח.

המתקה: השתדלו להימנע בשגרה מתוספת המתקה לקטנטנים עד גיל שנתיים. זה מתכון שיכול לשמש כיציאה מהשגרה או לוותר על המתקה ולקבל את המתיקות מהבננה והרסק בלבד.
מרקם הבראוניז עם שמן צמחי רך מאוד. בשימוש בחמאה/שמן קוקוס יקבל מרקם "נגיס" יותר. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם.

שימו ❤️ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.

שימו לב לא לאפות יותר מדי או להשתמש בתבנית גדולה מדי, שני אלו עלולים לגרום לתוצאה יבשה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *