1/3 כוס שמן צמחי או חמאה/שמן קוקוס מומסים (ראו הערות!)
1/4 כוס אבקת קקאו
2 בננות קטנות בשלות מעוכות
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1.5 כוסות קמח שקדים
אפשרי: מעט חמאת בוטנים/שקדים מעל.
1-2 כפות סילאן/סירופ מייפל/כל ממתיק אחר
1. מוסיפים לקערה שמן/חמאה.
2. מוסיפים פנימה קקאו ומערבבים עד איחוד.
3. מערבבים פנימה בננות מעוכות, רסק תפוחים, תמצית וניל, ביצים וסילאן.
4. מערבבים פנימה קמח שקדים עד איחוד כל המרכיבים.
5. מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים ב-170 מעלות לעשרים דקות עד התייצבות.
6. מוציאים מהתנור ומצננים לפני שחותכים/מעבירים מהתבנית.
7. שומרים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
הבראוניז במיטבו אחרי צינון מלא!
שמן/חמאה: שימוש בחמאה או שמן קוקוס יצור מרקם יציב יותר מאשר שימוש בשמן. השתמשתי כאן בשמן אבוקדו בגלל טעמו הניטרלי.
תחליף ביצה: עבור כל ביצה- 2 כפות חמאת בוטנים חלקה/2 כפות טחינה/רבע כוס רסק תפוחים.
קמח: ניתן להמיר בקמח רגיל אך התחילו בחצי כמות בכדי לראות מה המרקם המתקבל. הבלילה צריכה להיות חלקה וקלה לערבוב. במידה ונוזלי מדי הוסיפו עוד קמח.
המתקה: השתדלו להימנע בשגרה מתוספת המתקה לקטנטנים עד גיל שנתיים. זה מתכון שיכול לשמש כיציאה מהשגרה או לוותר על המתקה ולקבל את המתיקות מהבננה והרסק בלבד.
מרקם הבראוניז עם שמן צמחי רך מאוד. בשימוש בחמאה/שמן קוקוס יקבל מרקם "נגיס" יותר. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם.
שימו ❤️ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.
שימו לב לא לאפות יותר מדי או להשתמש בתבנית גדולה מדי, שני אלו עלולים לגרום לתוצאה יבשה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן