עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 24 עוגיות

מצרכים:

1.5 כוסות קמח שקדים

5 כפות קורנפלור

1.5 כפיות ג'ינג'ר טחון*

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפות שמן זית

1/4 כוס סירופ מייפל טהור**

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה קמח שקדים, קורנפלור, תבלינים וסודה לשתיה.
2. מוסיפים שמן זית ומייפל. מערבבים ועוברים ללישה קלה עד שנוצר בצק אחיד.
3. מניחים בצד ל-10 דקות.
4. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה. ככל שתרדדו דק יותר, כך העוגיה תהיה קראנצ'ית יותר.
5. קורצים צורות ומניחים על גבי נייר אפיה בתבנית.
6. אופים ב-180 מעלות; לתוצאה רכה יותר אופים 8-9 דקות, לתוצאה קראנצ'ית 10-11 דקות.

טיפים ותחליפים:

*אם אתם אוהבים טעם מורגש יותר, ניתן להוסיף סך הכל 2 כפיות של ג'ינג'ר טחון.
**ניתן להמיר בסילאן.

שומרים בטמפ' החדר ובכלי אטום עד 4 ימים.

למי יתאים? המרקם כאמור תלוי ברידוד ובזמן האפיה. שימו לב כי תינוקות אינם זקוקים לסוכרים מוספים בתזונתם אך זאת אלטרנטיבה לעוגיה קנויה במידה ונחשפים לכזו בשגרה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד (שקדים הינם אלרגן מרכזי).

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום: 1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

16 תגובות

  1. היי
    קודם כל, חייבת לציין שהמתכונים שלך מעולים.
    אשמח לדעת האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין? קמח מלא ? או קמח רגיל ?
    פשוט זה מה שנגיש לי כרגע?

    1. היי אושרה, תודה רבה! זה מתכון ספציפי לקמח שקדים והמרה לקמח רגיל לא תמיד עובדת ביחסים אלו. לא ניסיתי אחרת כדי להעיד איך לשנות בדיוק כך שיעבוד.

  2. כבר הספקתי להכין פעמיים ויצא מוצלח מאוד! בפעם השנייה לא היה לי מספיק קמח שקדים, אז ערבבתי כוס קמח שקדים עם חצי כוס שיבולת שועל וגם יצא מעולה!

  3. היי מורין, תודה על המתכונים המעולים שלך!
    אם רוצים להוריד לגמרי את הממתיק (סילאן/מייפל) – מה צריך להוסיף במקום? אני מניחה שאצטרך עוד נוזל (מים/שמן) במקום

  4. שלום מורין, האם ניתן להקפיא את "בצק העוגיות" ולהכניס לתנור לאפייה כשרוצים עוגיות טריות?
    תודה!

  5. מתכונים נהדרים כרגיל (: האם אפשר להשתמש בסוג אחר של שמן? למשל שמן קוקוס?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *