1.5 כוסות קמח שקדים
5 כפות קורנפלור
1.5 כפיות ג'ינג'ר טחון*
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות שמן זית
1/4 כוס סירופ מייפל טהור**
1. מערבבים בקערה קמח שקדים, קורנפלור, תבלינים וסודה לשתיה.
2. מוסיפים שמן זית ומייפל. מערבבים ועוברים ללישה קלה עד שנוצר בצק אחיד.
3. מניחים בצד ל-10 דקות.
4. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה. ככל שתרדדו דק יותר, כך העוגיה תהיה קראנצ'ית יותר.
5. קורצים צורות ומניחים על גבי נייר אפיה בתבנית.
6. אופים ב-180 מעלות; לתוצאה רכה יותר אופים 8-9 דקות, לתוצאה קראנצ'ית 10-11 דקות.
*אם אתם אוהבים טעם מורגש יותר, ניתן להוסיף סך הכל 2 כפיות של ג'ינג'ר טחון.
**ניתן להמיר בסילאן.
שומרים בטמפ' החדר ובכלי אטום עד 4 ימים.
למי יתאים? המרקם כאמור תלוי ברידוד ובזמן האפיה. שימו לב כי תינוקות אינם זקוקים לסוכרים מוספים בתזונתם אך זאת אלטרנטיבה לעוגיה קנויה במידה ונחשפים לכזו בשגרה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד (שקדים הינם אלרגן מרכזי).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
10 תגובות
היי
קודם כל, חייבת לציין שהמתכונים שלך מעולים.
אשמח לדעת האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין? קמח מלא ? או קמח רגיל ?
פשוט זה מה שנגיש לי כרגע?
היי אושרה, תודה רבה! זה מתכון ספציפי לקמח שקדים והמרה לקמח רגיל לא תמיד עובדת ביחסים אלו. לא ניסיתי אחרת כדי להעיד איך לשנות בדיוק כך שיעבוד.
כבר הספקתי להכין פעמיים ויצא מוצלח מאוד! בפעם השנייה לא היה לי מספיק קמח שקדים, אז ערבבתי כוס קמח שקדים עם חצי כוס שיבולת שועל וגם יצא מעולה!
איזה כיף לשמוע!
היי מורין, תודה על המתכונים המעולים שלך!
אם רוצים להוריד לגמרי את הממתיק (סילאן/מייפל) – מה צריך להוסיף במקום? אני מניחה שאצטרך עוד נוזל (מים/שמן) במקום
היי נטע, נכון. תצטרכי מים או שמן כדי שהבצק יתאחד באותה כמות
במה אפשר להמיר את הקורנפלור?
לא ניסיתי כאן משהו אחר אבל אולי קמח במרקם יחסית דומה כמו קמח אורז למשל.
שלום מורין, האם ניתן להקפיא את "בצק העוגיות" ולהכניס לתנור לאפייה כשרוצים עוגיות טריות?
תודה!
היי עמית, כעיקרון זה אפשרי אבל אני לא יודעת להעיד איך הבצק הזה מפשיר והאם ממוצלח לאחר הקפאה והפשרה.