1/2 כוס רסק תפוחים (חבילה קטנה)
1 ביצה או 2 כפות חמאת בוטנים טבעית חלקה
1/3 כוס חלב או משקה תחליפי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית קינמון טחון
1 כוס קמח כוסמין 80%*
1 כפית אבקת אפיה
1 תפוח מקולף ומגורד
אפשרי:
2-3 כפות סילאן/מייפל
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה בינונית מערבבים רסק תפוחים, ביצה, חלב, שמן וקינמון. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים קלות עם כף עץ רק עד איחוד המרכיבים. בעדינות מערבבים פנימה את התפוח המגורד.
3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
4. אופים כ-15 דקות עד התייצבות והזהבה.
5. מצננים ומוציאים מהתבנית.
6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
*ניתן להמיר בקמח רגיל/מלא
ממליצה להשתמש ברסק ללא תוספת סוכר.
השתמשתי בשמן זית. טעמו אינו מורגש כאן.
עבור תינוקות מומלץ שלא להוסיף המתקה מלבד רסק התפוחים והתפוח.
המאפינס סופר רכים, יתאים כאוכל אצבעות לתינוקות המיומנים במרקם דומה. גרדו את התפוח בחורים הקטנים בפומפייה ושימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
הי מורין. המרקם יצא רך אך קצת נדבק לחיך. לא הייתי בטוחה אם כך אמור לצאת ובטיחותי )תינוקת שמנוסה היטב במרקן אוכל אצבעות רך( או שמשהו באפייה לא עבד לי.
שילבתי עם כפית שניים של יוגורט בין ביס לביס כדי להקל על המעבר ו ההתמודדות ההידבקות לחיך
היי מעיין, השתמשת בקמח כוסמין מלא? המרקם שלו שונה מקמח כוסמין/חיטה לבן ועשוי באמת ליצור מרקם דחוס יותר. מה שאני מציעה לעשות זה לנסות להמיר חצי מהכמות לקמח רגיל לקבל מרקם שתואם יותר את מיומנות התינוק כרגע 🙂
הגיוני שהחלק שלמטה מאוד רך? לא בטוחה אם זה לא אפוי מספיק או שככה אמור להיות
היי, זה נשמע כמו מרקם אופייני למאפים עם רסק תפוחים/תפוחים