מאפינס כוסמין ותפוחים

מאפינס תפוחים, בקערה אחת. נימוח, טעים לקטנטנים וללא סוכר מוסף. תחושה של בית.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 8

גודל תבנית: מאפינס/אינגליש קייק

מצרכים:

1/2 כוס רסק תפוחים (חבילה קטנה)

1 ביצה או 2 כפות חמאת בוטנים טבעית חלקה

1/3 כוס חלב או משקה תחליפי

1/4 כוס שמן זית

1 כפית קינמון טחון

1 כוס קמח כוסמין 80%*

1 כפית אבקת אפיה

1 תפוח מקולף ומגורד

אפשרי:

2-3 כפות סילאן/מייפל

אופן הכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערה בינונית מערבבים רסק תפוחים, ביצה, חלב, שמן וקינמון. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים קלות עם כף עץ רק עד איחוד המרכיבים. בעדינות מערבבים פנימה את התפוח המגורד.

3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.

4. אופים כ-15 דקות עד התייצבות והזהבה.

5. מצננים ומוציאים מהתבנית.

6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

*ניתן להמיר בקמח רגיל/מלא

ממליצה להשתמש ברסק ללא תוספת סוכר.
השתמשתי בשמן זית. טעמו אינו מורגש כאן.

עבור תינוקות מומלץ שלא להוסיף המתקה מלבד רסק התפוחים והתפוח.
המאפינס סופר רכים, יתאים כאוכל אצבעות לתינוקות המיומנים במרקם דומה. גרדו את התפוח בחורים הקטנים בפומפייה ושימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. הי מורין. המרקם יצא רך אך קצת נדבק לחיך. לא הייתי בטוחה אם כך אמור לצאת ובטיחותי )תינוקת שמנוסה היטב במרקן אוכל אצבעות רך( או שמשהו באפייה לא עבד לי.
    שילבתי עם כפית שניים של יוגורט בין ביס לביס כדי להקל על המעבר ו ההתמודדות ההידבקות לחיך

    1. היי מעיין, השתמשת בקמח כוסמין מלא? המרקם שלו שונה מקמח כוסמין/חיטה לבן ועשוי באמת ליצור מרקם דחוס יותר. מה שאני מציעה לעשות זה לנסות להמיר חצי מהכמות לקמח רגיל לקבל מרקם שתואם יותר את מיומנות התינוק כרגע 🙂

  2. הגיוני שהחלק שלמטה מאוד רך? לא בטוחה אם זה לא אפוי מספיק או שככה אמור להיות

להגיב על מעיין סטרק לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *