2 כוסות שיבולת שועל (200 גרם)
1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק (110 גרם) או בננה בינונית אחת, מעוכה
1 כף זרעי צ'יה
1 כפית קינמון
2-3 כפות סירופ מייפל (אפשרי), ראו הערות
2 כוסות חלב לבחירה
1 תפוח עץ מגורר או חתוך לקוביות קטנות
במידה ותרצו להכין מאפה זה ללא תסופת סוכר מוסף (מייפל), השתמשו בבננה בשלה במקום רסק תפוחים.
מרקם המאפה רך. מתאים לתינוקות המתנסים באכילת אוכל אצבע. אנא שימו לב כי חשפתם לרכיבים האלרגניים במתכון בנפרד. (חלב)
העבירו את המאפה לכלי אטום ושמרו במקרר למשך 4–5 ימים.
להקפאה – חתכו למנות אישיות והניחו בכלי המיועד להקפאה. ניתן לשמור כך עד 3 חודשים.
לחימום, השתמשו במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות) או על הכיריים עם כף חלב להחזרת הלחות.
לתינוקות ופעוטות – השתמשו בתפוחים קצוצים דק או מגוררים. לאחר האפייה, חתכו לרצועות או קוביות קטנות בהתאם לגיל.
עם יוגורט – הוסיפו כף יוגורט יווני לקבלת מרקם קרמי יותר וחלבון נוסף.
להוספת קראנצ' – פזרו מעל אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך, פקאן או שקדים – זה יוסיף מרקם וטעם (מתאים לגילאי 5 שנים ומעלה).
עם חמאת אגוזים – זילוף של חמאת שקדים, בוטנים, קשיו משתלב נהדר עם התפוחים ומוסיף עומק וטעם אגוזי.
עם פירות טריים – נסו להוסיף תותים, אוכמניות, בננה או פרוסות תפוח נוספות.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן